StoryEditor

Dudince sa zmenia na malý aquapark

09.01.2006, 23:00
Viac ako 210 miliónov korún bude stáť rekonštrukcia balneoterapie, vonkajšieho kúpaliska a liečebného domu Rubín v Kúpeľoch Dudince.

Viac ako 210 miliónov korún bude stáť rekonštrukcia balneoterapie, vonkajšieho kúpaliska a liečebného domu Rubín v Kúpeľoch Dudince. Vyše polovice z tejto sumy, konkrétne 110 miliónov, získala spoločnosť z eurofondov, 55 miliónov korún predstavuje investičný úver a 48 miliónov korún dajú kúpele z vlastných zdrojov.
Práve kvôli tomuto projektu zvýšila spoločnosť v závere uplynulého roka svoje základné imanie o 100 miliónov korún. K 25. novembru bolo z tejto sumy upísaných 30 miliónov korún v peňažnej forme, zvyšok splatia akcionári do roka. Verejnú súťaž, ktorú museli kúpele vypísať na spolufinancovanie cez eurofondy, vyhrala bratislavská stavebná firma Metrostav.
Rekonštrukcia balneoterapie sa začína v týchto dňoch. Podľa generálneho riaditeľa dudinských kúpeľov Františka Jelenčiaka čiastočne obmedzia ich prevádzku. "Aby sme mohli zabezpečiť všetky procedúry, búracie a iné hlučné práce, bude dodávateľ robiť v čase mimo prevádzky balneoterapie. Práce na kúpalisku, ktoré potrvajú pravdepodobne do júna, neovplyvnia chod kúpeľov. Stavba je totiž mimo liečebných domov," povedal.
Do konca marca budú vynovené všetky bazény, vane, masážne oddelenia, telocvične aj elektroliečba. Kúpele sa premenia na menší aquapark, ktorý bude slúžiť aj verejnosti. Dudince sa snažia investovaním do projektov a skvalitňovaním poskytovaných služieb trvalo zlepšovať svoju pozíciu na domácom i zahraničnom trhu. Pred vyše rokom sa stali prvým zdravotníckym zariadení, ktoré získalo štyri certifikáty ISO. Týkajú sa hygieny, kvality služieb, životného prostredia a bezpečnosti. Vlani v októbri ich úspešne obhájili a v oblasti životného prostredia získali nový certifikát s prísnejšími podmienkami.
Spoločnosť popri domácej klientele orientuje svoje marketingové aktivity aj na krajiny Európskej únie a Spojené štáty americké. V Dudinciach sa liečia ochorenia pohybového aparátu a srdcovo-cievneho systému.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. máj 2024 00:13