StoryEditor

O2 si našlo šéfa pre Slovensko

04.09.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Viceprezident pre korporátne služby a financie spoločnosti Telefónica O2 Czech Republic Juraj Šedivý by sa mal stať generálnym riaditeľom mobilného operátora Telefónica O2 Slovakia.

Generálnym riaditeľom tretieho mobilného operátora na Slovensku Telefónica O2 sa zrejme stane Juraj Šedivý. Dnes ešte pôsobí ako viceprezident pre korporátne služby a financie českého zastúpenia koncernu. Aj po nástupe na Slovensko by mal zostať aj podpredsedom predstavenstva českého operátora. Nomináciu ešte musia schváliť orgány spoločnosti.
Šedivý do telekomunikačného sektora vstúpil v roku 1996 ako finančný riaditeľ spoločnosti Globtel na Slovensku. Ku koncu nasledujúceho roka sa stal výkonným riaditeľom pre plánovanie a controlling v Českom Telecome. Neskôr sa stal výkonným riaditeľom pre financie. Dnes je najvyššie postaveným manažérom Telefóniky O2, ktorého nedosadil nový španielsky majiteľ, a faktickým číslom dva po generálnom riaditeľovi Jaime Smithovi.
Telefónica na Slovensku zvíťazila v tendri na licenciu pre tretieho mobilného operátora. Služby by mala začať poskytovať pravdepodobne v posledných troch mesiacoch tohto roka prostredníctvom národného roamingu. V rámci neho bude využívať siete konkurentov T-Mobile a Orange.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 09:37