02.09.2005, 00:00

Energetická spoločnosť ČEZ zvýši akciový podiel vo svojej dcérskej spoločnosti Škoda Praha na sto percent. Na mimoriadnom valnom zhromaždení, ktoré sa konalo v stredu, o tom rozhodli akcionári podniku. Po splnení zákonných náležitostí sa ČEZ stane jediným vlastníkom Škody Praha zhruba v polovici novembra. (ČTK)

Počet pôšt s automatizáciou poštových operácií sa zvýši v najbližších štyroch rokoch na takmer tisíc z dnešných 340. Slovenská pošta investuje do nových technológií, modernizácie a ďalšej automatizácie poštových priehradkových operácií, ale aj do unifikácie a štandardizácie finančných služieb a informačných technológií do roku 2008 asi jednu miliardu korún (TASR).

Kúpele Bojnice
v prvom polroku vykázali zisk takmer 38,5 milióna korún, čo je medziročne o 3,2 milióna korún viac. Štatutárne orgány zverejnili prognózu na celý rok 2005, pričom očakávajú kladný hospodársky výsledok a zlepšenie finančnej situácie spoločnosti. (TASR)

Michalovský výrobca konfekcie Zekon v prvom polroku vyrobil tovar za 202,89 milióna korún, čo je oproti rovnakému obdobiu vlaňajška pokles o 22,16 percenta. Spoločnosť zaznamenala za šesť mesiacov odbyt vo výške 200,99 milióna korún. V medziročnom porovnaní je to pokles o 21,07 percenta. Takmer 95 percent z celkového množstva výrobkov smerovalo na export, zvyšok pre domácich odberateľov. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. jún 2024 04:27