StoryEditor

Prečo sa obrátiť na Hypocentrum

21.10.2005, 00:00

Nedostatok voľného času, zjednodušenie vybavovania a záujem o doplnkové služby k úverom pod jednou strechou. Najmä pre pracovne vyťažených a zaneprázdnených záujemcov o hypotekárny úver sú to dostatočné dôvody, aby pred návštevou pobočky banky uprednostnili špecializované pracovisko pre hypotekárne úvery. Popri týchto bankových hypotekárnych centrách na trhu pôsobí aj spoločnosť Hypocentrum, ktorá svojim klientom poskytuje poradenstvo aj kompletné vybavenie hypotéky.
Prečo hypotekárne centrum
Hypocentrum spolupracuje so všetkými desiatimi hypotekárnymi bankami, ako aj so stavebnými sporiteľňami. Klient tak nemusí obehávať banky, aby zistil, kde získa najvýhodnejšie podmienky. Pracovníci Hypocentra klientovi vysvetlia, aké podmienky musí splniť pre získanie hypotéky, aké sú ich výhody a nevýhody, porovnajú typy úverov vrátane stavebného sporenia a Štátneho fondu rozvoja bývania. Hypocentrum štandardne klientom vypracuje niekoľko finančných modelov od viacerých bánk a poskytne im zoznam potrebných dokladov. V zastúpení klienta vybaví Hypocentrum hypotéku vrátane poistenia nehnuteľnosti.
Ako to funguje
V univerzálnom Hypocentre si môže klient vybrať z dvoch ponúkaných služieb. Hypotéku na mieru alebo na Hypotéku na kľúč. Pri Hypotéke na mieru záujemca zhromaždí potrebné doklady a doručí ich maklérovi do Hypocentra. Ten overí ich správnosť a úplnosť. Maklér potom v zastúpení klienta vyplní a podá žiadosť banke. Po schválení úveru potom hypotekárny maklér dohodne termín podpisu záložných a úverových zmlúv a vybaví pre klienta poistenie nehnuteľnosti. Za túto službu klient neplatí, spoplatnená je služba Hypotéka na kľúč. Hypocentrum sa však v rámci nej postará o znalecký posudok, vybavovanie na katastri, prípadne iných úradoch a poskytne aj kuriérsku službu. Veľa ľudí si však príde do hypotekárnych centier len po poradenstvo. Napríklad tí, čo majú problém doložiť svoj príjem -- podnikatelia či študenti.

Čo všetko môže vybaviť Hypocentrum za klienta
poskytne poradenstvo a pomôže s výberom banky
pripraví finančné modely hypotéky v rôznych bankách
poskytne zoznam dokladov
zhromaždí všetky potrebné dokumenty a overí ich správnosť
zabezpečí vypracovanie znaleckého posudku
vybaví kataster nehnuteľností, prípadne daňový úrad a Sociálnu poisťovňu
vyplní a podá za klienta žiadosť o poskytnutie hypotéky v banke
komunikuje s bankou pri schvaľovaní úveru
postará sa o vklad záložného práva do katastra
poistí založenú nehnuteľnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. máj 2024 09:59