StoryEditor

Glosa: Hygienickí muži

03.01.2006, 23:00
Kamarát nemá ešte ani tridsať rokov, ale okolo očí má hlboké vrásky. Má šťastie, že má chlpaté uši, ktoré pútajú oveľa viac pozornosti.

Kamarát ešte nemá ani tridsať rokov, ale okolo očí má hlboké vrásky. Má šťastie, že má chlpaté uši, ktoré pútajú oveľa viac pozornosti. Keby bol žena, bol by z toho nešťastný, prestáva už však platiť, že byť mužom vás ochráni od podobných duševných útrap. Spoločnosť L´Oréal začala agresívnu kampaň, kde chce podobným pocitom viny, akým už nainfikovali ženy, nakaziť mužov. Ženský trh s kozmetickými prípravkami proti vráskam, šupinatej pokožke a akné je už takmer nasýtený, preto treba viac zarábať na mužoch, ktorí tradične našli kozmetiku na celý rok pod vianočným stromčekom a viac sa o ňu nestarali. "On si myslí, že vyzerá zaneprázdnene, ona si myslí, že vyzerá unavene," tvrdí nám L´Oréal pri obrázku dvadsiatnika a jeho priateľky. "O čom si on myslí, že sú skvelé línie, v tom ona vidí predčasné vrásky," pridáva k fotografii tridsiatnika. Muži voči takýmto podpásovým útokom nezostávajú chladní. Stávajú sa zlatou baňou pre plastických chirurgov a výrobcov kozmetiky. Len v Británii sa predaj mužských prípravkov na pleť za posledných sedem rokov zvýšil o osemsto percent. Najviac obetí je medzi homosexuálmi, kde sa dobrému vzhľadu tradične pripisuje väčší význam - anorexia je dnes medzi nimi rozšírená rovnako ako medzi heterosexuálnymi ženami. Zásadná otázka je, či muži tomuto tlaku odolajú, alebo mu podľahnú. Pred niekoľkými rokmi dostali muži prehnane sa starajúci o svoj vzhľad pomenovanie metrosexuáli. Tento typ už údajne vychádza z módy. Predaj kozmetiky to však neukazuje, takže sme možno uprostred dramatickej zmeny. Plusom bude menej zapáchajúcich chlapov, mínusom toalety obsadené bulimikmi a nemocnice plné zomierajúcich anorektikov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 16:52