Vymeniť biele toasty či špagety za celozrnné je jednoznačne správna voľba. Ak vás napriek tomu naďalej trápi ťažoba v žalúdku, prípadne nadúvanie, či plynatosť, problém zrejme bude v prebytku vlákniny. Táto inak nepostrádateľná zložka potravy je totiž plná nestráviteľných a ak jej zjete príliš veľa, prípadne nezapijete dostatkom vody, môže spôsobovať problémy.Flickr
StoryEditor

Lacné pečivo stráca kvalitné suroviny

06.05.2016, 00:00
Slovenskí pekári sa vraj musia prispôsobovať cenám, ktoré sú obchodné reťazce ochotné platiť za ich pekárenské výrobky.

Makové pečivo s minimálnym obsahom maku, oškvarkové pagáče bez oškvarkov alebo tvarohový koláč len jemne potretý tvarohom. V mnohých obchodných reťazcoch bežný štandard. Pekárov k takémuto šetreniu nútia ceny, za ktoré ich výrobky odkupujú obchodné reťazce. Tie sa však bránia. Podľa nich sú ceny výsledkom dohody.

Šetria na surovinách
Podľa predsedu Únie priemyselných pekárov Slavomíra Moravčíka sú ceny pekárenských výrobkov dlhodobo podhodnotené. Pekári preto hľadajú spôsoby, ako šetriť. Predseda Cechu pekárov a cukrárov z...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-06 12:52:34 - Feat.: - Title: Sme použiť nástroje na ochranu ekonomiky pred praktikami Číny, vyhlásila von der Leyenová v Paríži 02 - Modified: 2024-05-03 14:01:29 - Feat.: - Title: Maďarsko upustilo od izolovanej politiky, otvára sa Východu, tvrdí tamojší šéf rezortu financií 03 - Modified: 2024-05-01 14:09:00 - Feat.: - Title: Priemerná mesačná mzda v potravinárstve vzrástla. Vlani stúpla na 1 372 eur 04 - Modified: 2024-04-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Luxusné klenotníctvo omylom predalo náušnice s 99 percentnou zľavou. Zamestnanec zabudol pripísať nuly 05 - Modified: 2024-04-11 09:01:14 - Feat.: - Title: Sto rokov rybích lahôdok zo Žiliny
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 19:31