StoryEditor

Na českom a slovenskom stavebnom trhu vznikol nový hráč

01.12.2023, 16:29
Autor:
redred

Za posledných päť rokov narástli tržby skupiny HSF System takmer o 72 percent. V tomto roku očakáva tržby prevyšujúce 120 miliónov eur.

Ostravská spoločnosť HSF System vytvorila holding Purposia Group, do ktorej začlenila 26 firiem. Hlavné dôvody tohto kroku sú zvýšenie efektivity a ďalšie plány na expanziu. Holding v súčasnej dobe zamestnáva vyše 250 ľudí a jeho ročné tržby presahujú 120 miliónov eur. Spoločnosť o tom informuje v tlačovej správe.

Spoločnosť HSF System bola založená v roku 2002 v Ostrave a pôvodne sa zameriavala na dodávky striech a fasád. Postupne svoje aktivity rozširovala a teraz sa firmy spadajúce pod holding zaoberajú celým životným cyklom stavebných projektov - od projektovania, cez výstavbu, až po správu a údržbu nehnuteľností.

„Dôvodov, prečo sme sa rozhodli vytvoriť holdingovú štruktúru, je niekoľko. Dospeli sme do bodu, keď potrebujeme viac zefektívniť manažment. Chceme sa vydať cestou šikovného riadenia a využiť synergické efekty holdingu. Sľubujeme si od tohto kroku aj ľahší prístup k financovaniu aj úsporu nákladov,“ konštatuje predseda predstavenstva skupiny Purposia Group Jan Hasík.

Súčasťou holdingu je napríklad developerská skupina Antracit, spoločnosť SK Facility poskytujúca kompletnú správu a údržbu nehnuteľností, firma Pruniwerk špecializujúca sa na presklené hliníkové fasády a strešné svetlíky alebo český výrobca prefabrikátov Prefa ONV. Okrem Česka pôsobí skupina aj na Slovensku. Stavebné projekty realizovala ale aj v Rakúsku, Poľsku, Nemecku, Maďarsku, Taliansku, Chorvátsku a Dánsku.

Za posledných päť rokov narástli tržby skupiny HSF System takmer o 72 percent. V tomto roku očakáva tržby prevyšujúce 120 miliónov eur.

Podpredseda predstavenstva skupiny Tomáš Kosa tvrdí, že holdingová štruktúra umožní ďalšie posilnenie pozície na českom a slovenskom stavebnom trhu. „Zvýšenie pomeru vlastných dodávok pre interné aj externé projekty nám poskytuje nespornú výhodu oproti konkurencii,“ je presvedčený Kosa. 

Medzi dokončené projekty spoločnosti HSF System patrí napríklad športová hala v Ostrave – Třeboviciach, Hornbach v Prešove, Nitre a v Prahe, najväčší sklad liečiv v Prahe Phoenix, domov pre seniorov v Dačiciach či Dom Ronalda McDonalda v areáli pražskej Fakultnej nemocnice v Motole.

01 - Modified: 2024-04-25 08:40:20 - Feat.: - Title: V Košiciach má vyrásť obchodné centrum za desiatky miliónov eur 02 - Modified: 2024-03-21 20:10:51 - Feat.: - Title: Ďalší čínsky developer má problém, teraz dlh v termíne nesplatila firma Radiance 03 - Modified: 2024-03-10 14:33:17 - Feat.: - Title: Čínska vláda stupňuje tlak na problémových developerov. Majú ísť do bankrotu 04 - Modified: 2024-02-26 12:31:24 - Feat.: - Title: Šéf Penta Real Estate v HNtelevízii: Trh sa výrazne rozhýbal v posledných troch mesiacoch. Čo prinieslo zlom? 05 - Modified: 2024-02-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Ceny novostavieb v Bratislave neklesajú, niektoré sa však stávajú dostupnejšími
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 22:02