ILUSTRAČNÁ FOTO: Reuters
StoryEditor

Slovenskí exportéri rokujú so saudským ministrom hospodárstva

13.11.2023, 17:45
Autor:
redred

Rada slovenských exportérov za účasti niekoľkých podnikateľov dnes zorganizovala okrúhly stôl s delegáciou Saudskej Arábie vedenou ministrom hospodárstva J. E. Faisalom Alibrahimom.

Rada slovenských exportérov za účasti niekoľkých podnikateľov dnes zorganizovala okrúhly stôl s delegáciou Saudskej Arábie vedenou ministrom hospodárstva J. E. Faisalom Alibrahimom. Predmetné rokovanie sa uskutočnilo na záver oficiálnej návštevy ministra hospodárstva Saudskej Arábie na Slovensku.

Na úvod rokovania partneri načrtli príležitosti v oblasti zintenzívnenia hospodárskej spolupráce medzi Slovenskom a Saudskou Arábiou a následne dali možnosť slovenským firmám a exportérom, aby prezentovali svoje výrobky a služby, ktoré majú záujem exportovať na saudský trh, prípadne vytvárať podnikateľské synergie so saudskými partnermi. V rámci okrúhleho stola boli prediskutované rôzne konkrétne oblasti hospodárskej spolupráce vrátane oblasti energetiky, témy vodíka v automobilovom priemysle, ale aj oblasť leteckého priemyslu a stavebného inžinierstva.

„Je veľmi dôležité, ak vládni predstavitelia aktívne komunikujú priamo so súkromným sektorom a môžu z prvej ruky počuť a vidieť, čo slovenskí exportéri ponúkajú. Som rád, že pokračujeme v aktívnej práci so Saudskoarabským kráľovstvom, kde Slovensko nedávno otvorilo novú ambasádu. Teraz je rad na nás, aby sme cestovali do Rijádu a rokovali so saudskými podnikateľmi a s vládou,“ uviedol predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

Rada slovenských exportérov je profesionálna platforma firiem a odborníkov, ktorá vznikla v roku 2020 s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod a presadzovať záujmy súkromného sektora v celospoločenskej diskusii. V súčasnosti má vyše sto partnerov a členov zo všetkých segmentov, ktorí exportujú produkty a služby do celého sveta. Rada slovenských exportérov je členom Rady vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu.

01 - Modified: 2024-05-01 10:29:00 - Feat.: - Title: V Saudskej Arábii pre prívalové dažde uzavreli školy, voda zaplavila cesty 02 - Modified: 2024-04-30 09:00:00 - Feat.: - Title: Raj pre všetkých gamerov. Exotická krajina plánuje postaviť prvý e-športový ostrov na svete 03 - Modified: 2024-04-18 07:30:00 - Feat.: - Title: FOTO Šejkovia plánujú ďalší megalomanský projekt. V Saudskej Arábii má vyrásť prvý plávajúci zábavný park na svete 04 - Modified: 2024-04-14 07:34:00 - Feat.: - Title: Európska únia, Kanada a Nemecko odsudzujú útok Iránu, Egypt a Saudská Arábia žiadajú zdržanlivosť 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
01. máj 2024 23:46