Konferencia Finančné riadenie podnikov. FOTO: HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Ocenenie za prínos v oblasti podnikových financií si prebral šéf spoločnosti PANARA Miroslav Galamboš

23.06.2022, 07:21
Autor:
redred
  • Konferencia Finančné riadenie podnikov  sa konala už po 20. krát v Bratislave.
  • Slovenská asociácia finančníkov oceňovala  za prínos v oblasti podnikových financií.

Pri príležitosti 20. ročníka konferencie Finančné riadenie podnikov (FRP), na ktorej sa zúčastňujú zástupcovia slovenských podnikov, finančných inštitúcií a akademickej obce, udelila SAF ocenenie za prínos v oblasti podnikových financií Miroslavovi Galambošovi.

Miroslav Galamboš dlhodobo pôsobí ako audítor a daňový poradca. Súčasne sa ako akcionár a finančný manažér podieľa na riadení firmy PANARA, a.s., ktorá sa venuje vývoju a výrobe unikátnych biorozložiteľných materiálov.

Ako partner audítorskej spoločnosti sa zameriava na ekonomickú legislatívu (účtovníctvo, dane), túto aktivitu dlhodobo rozvíjal i v rámci spolupráce so SAF, kde pôsobil ako vice-prezident a predseda komisie pre dane a clá. Výkon audítorskej činnosti orientuje na priemysel a energetiku, zaujíma sa aj o riešenie dopadov špecifík tohto sektoru na podnikové účtovníctvo a dane. Svoje audítorské skúsenosti zúročil ako člen Dozornej rady Slovenskej televízie (RTVS) a Slovak Telecom.

V rámci podnikateľských aktivít stál pri zrode inovatívneho ekologického projektu zameraného na transfer výsledkov výskumu a vývoja slovenských vedcov v oblasti biodegradovateľných plastov do praxe.

Podarilo sa mu vybudovať úspešnú spoluprácu so Slovenskou technickou univerzitou, ktorá prerástla v dlhodobé efektívne partnerstvo s Ústavom prírodných a syntetických polymérov FCHPT. S tímom profesora Alexyho, výnimočným vedcom ktorého výsledky sú akceptované domácou i zahraničnou odbornou verejnosťou, posúvali vývoj ekologického polyméru z roviny základného výskumu až k úrovni priemyselne využiteľných receptúr pre bioplast, ktorý ako prvý na svete zároveň spĺňa základné požiadavky na mechanické vlastnosti, je vyrobiteľný čisto z obnoviteľných surovín a je plne rozložiteľný v prírodnom biologicky aktívnom prostredí.

Ako majoritný vlastník spoločnosti PANARA, vlastníkom patentových práv k tomuto unikátnemu technologickému riešeniu, riadil proces získavania finančného kapitálu potrebného k nákupu technológie a zahájeniu výroby. Stál na čele tímu, ktorému sa podarilo dojednať vstup zahraničného investora - jedného zo svetových lídrov v segmente plastových obalov tak, že ostal zachovaný majoritný podiel slovenských akcionárov.

Tieto skúsenosti považujeme na Slovensku za zriedkavé a sú príkladom i pre iné environmentálne orientované slovenské firmy práve v období, kedy kladie Európska komisia dôraz na Zelenú ekonomiku.

Miroslav Galamboš sa v súčasnosti zapája do aktivít SAF z pozície predsedu Rady starších (dozorná rada) a podieľa sa tak na formovaní prostredia v oblasti podnikových financií.

“Vnímame to ako pomoc pre podniky, ako pomoc pri zorientovaní sa v kľúčových oblastiach financovania firiem, ktoré sú v danom období pre podniky rozhodujúce“, zdôraznil čestný prezident SAF pán Andrej Révay, ktorý mu ocenenie spolu s Jaroslavom Habom, členom predstavenstva, riaditeľom pobočky zahraničnej banky UniCredit Bank na Slovensku, odovzdal.

Na konferencii FRP sa každoročne stretávajú finanční riaditelia z rôzne veľkých podnikov – od malých a stredne veľkých firiem až po tie najväčšie a nadnárodné spoločnosti. Cieľom podujatia je nielen výmena informácii ale aj prezentácia pozitívnych príbehov firiem, hľadanie zdrojov financovania podnikateľských aktivít a najmä analýza podnikateľského prostredia s cieľom podieľať sa na formovaní legislatívy pre podnikový sektor.

01 - Modified: 2023-05-16 04:41:31 - Feat.: - Title: Po dvoch krízach Slovensko stojí pred staronovými problémami. Blíži sa obdobie reforiem (analýza HN) 02 - Modified: 2023-05-11 13:22:03 - Feat.: - Title: Prevenciou by mali prechádzať aj firmy, nielen ľudia 03 - Modified: 2023-05-23 14:52:29 - Feat.: - Title: FINANČNÉ RIADENIE PODNIKOV, 17.5.2023, Radisson Blu Carlton, Bratislava 04 - Modified: 2022-06-27 15:30:29 - Feat.: - Title: Odkaz firmám: sústreďte sa na zníženie spotreby energií
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 18:26