Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina). FOTO TASR/ Jaroslav NovákSNÍMKA: Jaroslav Novák
StoryEditor

Kollár: Sľub som splnil. Pri Bratislave vyrastie satelit s tisíckami nájomných bytov

18.06.2022, 07:46
Autor:
TASRTASR

Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár odmieta výčitky opozičných strán, že nájomné byty sú zatiaľ "len na bilbordoch".

Pri Bratislave sa v súvislosti s projektom výstavby štátnych nájomných bytov plánuje výstavba satelitného mestečka s 20-tisíc bytmi. Ďalší investor je blízko k vydaniu stavebného povolenia na výstavbu bytov pri Nitre. V TASR TV to povedal predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár.

"Spolu máme jednu miliardu eur u investorov pripravených to spustiť," uviedol. Celý proces od príchodu potenciálneho investora po odovzdanie prvých bytov podľa neho trvá niekoľko rokov, keď sa však systém rozbehne, funguje bez ohľadu na to, kto je práve vo vláde. "Prvé byty sa budú odovzdávať možno o dva roky," odhaduje Kollár.

Splnený sľub

Výčitky opozície, že byty sú zatiaľ iba na bilbordoch, považuje za nekorektné, keďže zákon sa prijal len nedávno. Dodáva, že sľub spustiť projekt splnil, aj keď to trvalo dlhšie, ako by si želal.

image

Čaká Slovensko veľký boom nájomných bytov? Top developeri odpovedajú, či sa pustia do výstavby (anketa)

Na margo ostatných volebných sľubov hnutia skonštatoval, že im ostáva ešte exekučná amnestia. Chce tlačiť na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, aby pripravila potrebnú legislatívu.

Na otázku, prečo sa rokovanie o protiinflačnom balíčku vrátenom prezidentkou odsunulo na budúci týždeň, Kollár priblížil, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) potrebuje viac času na rokovanie o podpore.

Ak by však parlament balíček úplne odmietol, rodiny by podľa neho prišli aj o rýchlu pomoc plánovanú už v tomto čase. "Ak to zarežeme a neodsúhlasíme, tak od prvého januára až doteraz vlastne nedostali nič," odkázal poslancom Kollár.

Krúžkovné

Sme rodina podľa neho podporí postup, pre aký sa rozhodne Matovič. Môže sa podľa neho pokúsiť celkovo prelomiť veto hlavy štátu alebo schváliť len prvú časť s aktuálnou pomocou.

"Potom by som aj tak urobil krúžkovné, ale v riadnom legislatívnom procese," dodal na margo opatrení, ktorých účinnosť je plánovaná v budúcom roku.

image

Podľa vzoru Mečiara: Boris Kollár si na bilborde mýli Slovensko s Estónskom

Kollár trvá na tom, že zodpovednosť za aktuálne problémy s medveďmi má minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO). "Sú také premnožené, že ich ľudia nachádzajú u seba na záhrade alebo na dvore. Pýtam sa, či čakáme na prvú smrť nejakého dieťaťa," vyhlásil s tým, že počty medveďov treba regulovať ich odstrelom.

"Aj vo vyspelých štátoch sa normálne reguluje, odstrel, samozrejme. Myslím si, že pokiaľ to nezačneme regulovať, začnú regulovať medvede nás," uzavrel.

01 - Modified: 2022-06-10 12:35:57 - Feat.: 1 - Title: Podľa vzoru Mečiara: Boris Kollár si na bilborde mýli Slovensko s Estónskom 02 - Modified: 2022-06-08 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Tri vážne riziká Kollárových nájomných bytov 03 - Modified: 2022-06-05 18:04:38 - Feat.: 1 - Title: Kollárov sľub o nájomných bytoch v Nitre je vo vzduchoprázdne. Mesto len krúti hlavou
01 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 02 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára 03 - Modified: 2024-02-03 13:26:13 - Feat.: - Title: Sme rodina bude voliť predsedu, Kollár bude kandidovať znova 04 - Modified: 2024-01-30 11:55:48 - Feat.: - Title: Dcéra Borisa Kollára tvorí pár so synom indického miliardára. Takýto luxus si užívajú u neho doma 05 - Modified: 2024-01-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Čo robí Sme rodina? Kollár naznačil novú cestu. Za prezidenta podporí národného kandidáta
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 14:14