StoryEditor

Bieda s gatrolístkami. Jeden týždeň v mesiaci si môžete obedy platiť zo svojho

11.05.2022, 17:15
  • Od začiatku mája sa zvýšila hodnota stravných lístkov.
  • Reštauráciám výrazne stúpli náklady na suroviny, energie a dodanie tovaru.
  • Dotácia pracujúcim na menu nepostačuje.

Populárny hostinec pri bratislavskej Medickej záhrade láka zákazníkov bohatou ponukou tradičných pokrmov z domácej kuchyne. Pred pandémiou stálo obedové menu v reštaurácii Omama Shop Café štyri a pol eura. V súčasnosti napríklad za cesnakovú polievku a tradičné „vepřo-knedlo-zelo“ zaplatia ľudia takmer šesť eur. Nemuselo to byť posledné zdražovanie. „Ceny menu aj jedálneho lístka budeme musieť zase zvýšiť,“ pripúšťa majiteľka Veronika Muranyiová. Gastroprevádzkam výrazne stúpli výdavky na suroviny, energie a dodanie tovaru.

Náklady im skokovo narástli

Na zdražovanie stravovania reagoval aj štát. Od začiatku mája zvýšil zamestnancom minimálnu hodnotu gastrolístkov z 3...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-11-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Vedkyňa a nutričná expertka: Označiť bielu múku a cukor ako biele jedy je scestné. Som za racionálnosť 02 - Modified: 2022-10-24 16:20:00 - Feat.: - Title: Stropy na energie podnikateľom pomôžu. Hrozí však, že stroskotajú na rozpočte 03 - Modified: 2022-10-18 13:47:14 - Feat.: - Title: Hotelieri diskutovali s ministrom o pomoci v kríze: požadujú zníženie DPH a kompenzačné schémy 04 - Modified: 2022-10-03 07:46:14 - Feat.: - Title: Strava pre extrémnych športovcov a vytrvalcov 05 - Modified: 2022-09-15 15:26:07 - Feat.: - Title: Slovensko zažíva plošný pád reálnych platov. Tieto profesie sú na tom najhoršie (infografika)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. november 2022 08:36