Prezident Zväzu hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky Patrik Bočkay pre HN o aktuálnych problémoch odvetvia.
Je potrebné zapracovať niektoré normy Európskej únie do národnej legislatívy, čím sa podnikanie v našej oblasti niekedy až nezmyselne komplikuje, pripomína Patrik Bočkay.
Mnoho sektorov sa sťažuje na nedostatok kvalifikovaných pracovníkov. Tento problém sa týka aj odvetvia cestovného ruchu. Zlepšuje sa postupne situácia v tomto smere?
Aj keď vláda a ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny avizovali zmeny v zákonoch, ktoré by mali zabezpečiť prílev kvalifikovaných pracovníkov do nášho priemyslu, zatiaľ sa v tejto oblasti posúvame len veľmi pomaly. Stále sa rokuje o spôsobe, ako docieliť, aby stredné odborné školy a akadémie pristúpili k forme duálneho vzdelávania. Práve tu totiž vidíme cestu pri riešení otázky nedostatku kvalifikovaných pracovníkov. Z tohto dôvodu nemôžem hovoriť o zlepšujúcej sa alebo zhoršujúcej sa situácii. Môžem ju nazvať nezmenenou....
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-03-10 22:47:51 - Feat.: - Title: Účty v Európe za obyčajnú pizzu odhalili realitu. Náklady na život Slovákov stúpli raketovo
02 - Modified: 2023-02-19 11:00:00 - Feat.: - Title: Apartmán zavesený z hory vo výške 400 metrov či robotický dinosaurus na recepcii? Toto sú najbizarnejšie hotely na svete
03 - Modified: 2023-02-17 08:20:17 - Feat.: - Title: Tržby ubytovacích zariadení sa vlani medziročne takmer zdvojnásobili. Hostia sa po pandémií vracajú
04 - Modified: 2023-02-17 13:35:33 - Feat.: - Title: Reštaurácie v úvode roka zdraželi najviac od pandémie. Nemožno sa tomu čudovať, odkazujú
05 - Modified: 2023-01-25 21:52:39 - Feat.: - Title: V Kazachstane sa otvorili ďalšie reštaurácie, ktoré predtým patrili McDonald‘s. Tentokrát bez známeho loga