Prezident Zväzu hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky Patrik Bočkay pre HN o aktuálnych problémoch odvetvia.
Je potrebné zapracovať niektoré normy Európskej únie do národnej legislatívy, čím sa podnikanie v našej oblasti niekedy až nezmyselne komplikuje, pripomína Patrik Bočkay.
Mnoho sektorov sa sťažuje na nedostatok kvalifikovaných pracovníkov. Tento problém sa týka aj odvetvia cestovného ruchu. Zlepšuje sa postupne situácia v tomto smere?
Aj keď vláda a ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny avizovali zmeny v zákonoch, ktoré by mali zabezpečiť prílev kvalifikovaných pracovníkov do nášho priemyslu, zatiaľ sa v tejto oblasti posúvame len veľmi pomaly. Stále sa rokuje o spôsobe, ako docieliť, aby stredné odborné školy a akadémie pristúpili k forme duálneho vzdelávania. Práve tu totiž vidíme cestu pri riešení otázky nedostatku kvalifikovaných pracovníkov. Z tohto dôvodu nemôžem hovoriť o zlepšujúcej sa alebo zhoršujúcej sa situácii. Môžem ju nazvať nezmenenou....
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-06-04 10:00:00 - Feat.: - Title: Bratislavské podniky, z ktorých je najkrajší výhľad na mesto. Uži si víno a večeru pri západe slnka
02 - Modified: 2025-05-20 08:41:07 - Feat.: - Title: Z Blízkeho východu, Kaukazu aj Peru rovno na Slovensko: Tieto reštaurácie v Bratislave založili cudzinci, nevieme si ich vynachváliť
03 - Modified: 2025-05-14 07:00:00 - Feat.: - Title: Kradneš si z hotelov šampóny ako trofeje? Táto skutočnosť ti zaručene znechutí tvoju obľúbenú cestovateľskú rutinu
04 - Modified: 2025-05-07 11:03:45 - Feat.: - Title: Výbuch chutí a farieb. Toto sú najlepšie mexické reštaurácie v Bratislave
05 - Modified: 2025-04-22 11:01:14 - Feat.: - Title: Nižšia DPH neznamená aj nižšie ceny, rozhodujúce sú zásahy štátu, tvrdia hotelieri