StoryEditorParadox mäsovýroby. Farmárom sa neoplatí produkovať viac
Slovenská produkcia hydiny dopláca na nízke dotácie od štátu, keď za posledné roky prudko stúpa dovoz zo zahraničia. Podobným trendom ide aj naša spotreba, pričom výroba zaostáva.
Rezeň na viac spôsobov je obľúbenou delikatesou pre našincov, bez nej sa, azda s výnimkou vegetariánskych reštaurácií, nezaobíde ani jedna kuchyňa. Diétnejšie hydinové mäso Slovákom chutí, čo potvrdzuje aj jeho pravidelne stúpajúca spotreba. Od roku 2015 sa podľa Štatistického úradu zdvojnásobila, pričom jeden obyvateľ si jej ročne dopraje takmer 28 kíl. Na stúpajúcej spotrebe by nebolo nič zlé, keby sa rovnakým trendom hýbala aj naša domáca produkcia. „Viac-menej je u nás produkcia stabilizovaná, lebo ju potom nevieme na našom trhu predať. To je kvôli tomu, že konkurencia sem vozí mäso za úplne dumpingové ceny,“ hodnotí aktuálnu situáciu výrobný riaditeľ v Podniku živočíšnej výroby v Žabokrekoch nad Nitrou Gabriel Bíro. Problémom s produkciou tak nie sú nedostatočné kapacity, keďže podľa Bíra dokážu aj viac vyrobiť, avšak nie je to ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-22 17:10:50 - Feat.: - Title: Fico ocenil, že sa Európska únia na najvyššej politickej úrovni zaoberá problémami farmárov
02 - Modified: 2024-03-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Víťazmi júnových eurovolieb sú poľnohospodári
03 - Modified: 2024-03-20 12:59:24 - Feat.: - Title: Poľský minister dosiahol dohodu s protestujúcimi farmármi o ukrajinských agrovýrobkoch
04 - Modified: 2024-03-20 10:18:20 - Feat.: - Title: Hraničný priechod Trstená - Chyžné je zablokovaný pre protest poľských farmárov
05 - Modified: 2024-03-15 18:18:02 - Feat.: - Title: Eurokomisia vyhovela farmárom, nebudú musieť plniť niektoré ekologické požiadavky