StoryEditor

Slovenské potraviny stále ubúdajú

10.05.2016, 00:00
Dôvodom je najmä cena, ktorá nie je v porovnaní s dovážanými výrobkami konkurencieschopná.

Ešte pred piatimi rokmi to bolo 50 percent. Teraz je na pultoch obchodných reťazcov iba 39 percent slovenských potravín. Veľký pokles zaznamenalo mlieko, ale aj vody a minerálky. Najhoršie však na tom sú oleje, konzervy a cukrovinky, v prípade ktorých Slováci siahajú radšej po zahraničných. Vyplýva to z prieskumu organizovaného pre Potravinársku komoru Slovensku. U zákazníkov totiž rozhoduje cena. A v tej mnohé slovenské výrobky nedokážu zahraničným konkurovať....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-02-09 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovensko čelí výzve. Jediné Trumpovo rozhodnutie ohrozí desiatky tisíc pracovných miest v kľúčovom sektore 02 - Modified: 2025-02-09 18:30:00 - Feat.: - Title: Šéfuje slovenskej čokoládovni Lyra a hovorí: Opatrenia vlády nás budú stáť minimálne 50-tisíc eur (rozhovor) 03 - Modified: 2025-02-08 09:00:00 - Feat.: - Title: Patrí kečup do chladničky alebo špajze? Firma Heinz ukončila odveký spor ľudí, podľa nej existuje len jedna správna možnosť 04 - Modified: 2025-02-06 15:45:57 - Feat.: - Title: Potraviny nezlacneli, minister Takáč by mal byť na poste vymenený, tvrdí opozícia 05 - Modified: 2025-02-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Zvyšujú riziko vážnych ochorení a úmrtí. Najväčšia vedecká štúdia ukázala, ktoré potraviny sú hrozbou
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
10. február 2025 01:55