StoryEditorMuseli im pridať. Platy čašníkov rýchlo stúpli, návratu do gastra sa však boja
Hotely a pohostinstvá zháňajú najviac čašníkov či kuchárov od jari minulého roka. Tí však už pracujú inde, a tak podniky improvizujú.
Reštaurácie a hotely sa dostali do paradoxnej situácie. Počas pandémie najprv zatvárali a prepúšťali. No po opätovnom otvorení nemal zrazu kto obsluhovať hostí.
Niektorí čašníci a kuchári totiž vymenili podnosy za výrobné pásy či vysokozdvižné vozíky. A tak ich musia prevádzky lákať nazad na peniaze.
Aj preto v máji medziročne...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-07-12 11:26:05 - Feat.: 0 - Title: Pravda o platoch nie je taká ružová, ako by sa mohlo zdať
01 - Modified: 2022-04-13 06:57:52 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj je na pokraji bankrotu. Predchádzalo mu zníženie daní o polovicu
02 - Modified: 2022-04-03 16:08:17 - Feat.: - Title: Slovákov nezastavila ani koronakríza. Zdrojom zárobku už nie je len nákup nehnuteľností
03 - Modified: 2022-02-11 08:04:56 - Feat.: - Title: Výkony stavebníctva výrazne zaostávajú za číslami spred pandémie. Produkcia minulý rok opäť klesla
04 - Modified: 2022-02-10 11:59:39 - Feat.: - Title: Koronakríza silnejšie pritlačila slovenskú ekonomiku. Na jej porazenie si počkáme dlhšie
05 - Modified: 2022-02-09 10:13:12 - Feat.: - Title: Vláda odklepla takmer 2,5 milióna eur pre mestá a obce, štát im preplatí pandemické výdavky