StoryEditor

Museli im pridať. Platy čašníkov rýchlo stúpli, návratu do gastra sa však boja

12.07.2021, 16:59
Hotely a pohostinstvá zháňajú najviac čašníkov či kuchárov od jari minulého roka. Tí však už pracujú inde, a tak podniky improvizujú.

Reštaurácie a hotely sa dostali do paradoxnej situácie. Počas pandémie najprv zatvárali a prepúšťali. No po opätovnom otvorení nemal zrazu kto obsluhovať hostí.

Niektorí čašníci a kuchári totiž vymenili podnosy za výrobné pásy či vysokozdvižné vozíky. A tak ich musia prevádzky lákať nazad na peniaze.

​Aj preto v máji medziročne...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-07-12 11:26:05 - Feat.: 0 - Title: Pravda o platoch nie je taká ružová, ako by sa mohlo zdať
01 - Modified: 2025-01-20 13:39:00 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť na Slovensku koncom minulého roka stúpla na 3,81 percenta 02 - Modified: 2025-01-12 15:40:00 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť v tomto roku na Slovensku výrazne neklesne, ale ani nestúpne, tvrdí agentúra 03 - Modified: 2024-11-19 12:42:58 - Feat.: - Title: V októbri sme zaznamenali historicky najnižšiu nezamestnanosť za posledných 30 rokov 04 - Modified: 2024-10-21 13:07:51 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť zostáva už trištvrte roka na úrovni piatich percent, nedostatok ľudí je na západe 05 - Modified: 2024-10-18 19:41:13 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť pokračovala po lete v miernom poklese, tvrdí analytik
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. máj 2025 19:39