StoryEditor

Poslanci britského parlamentu navštívia SR, chcú posilniť ekonomické styky

06.07.2007, 14:15
Autor:
TASRTASR

Členovia Výboru pre obchod a priemysel britského parlamentu navštívia Slovensko s cieľom posilniť vzájomné ekonomické styky. Skupina 6 poslancov, reprezentujúca 3 najväčšie britské politické strany a vedená predsedom Petrom Luffom, navštívila už Maďarsko a Litvu.

"Slovensko a Veľká Británia majú už dnes silné obchodné väzby. Účelom tejto cesty je nájsť spôsoby posilnenia týchto vzťahov," konštatoval Luff.

Poznatky z návštevy, ktorá sa uskutoční 9. až 11. júla, budú súčasťou prieskumu o rýchlo sa vyvíjajúcich trhoch v nových členských krajinách EÚ. Počas návštevy sa britskí poslanci stretnú so štátnym tajomníkom Ministerstva financií (MF) SR Petrom Kažimírom a guvernérom Národnej banky Slovenska (NBS) Ivanom Šramkom. Stretnúť by sa mali aj s predstaviteľmi automobilky Volkswagen Slovakia, a. s., spoločnosti Enel, Kraft Foods Slovakia, a. s., a vedením Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Výbor bude rokovať aj so svojimi slovenskými partnermi z Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodársku politiku, Výboru NR SR pre financie, rozpočet a menu, Výboru NR SR pre európske záležitosti a Výboru NR SR pre vzdelávanie, mládež, vedu a šport.
TASR o tom informovala tlačová tajomníčka Britského veľvyslanectva Monika Holečková.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. máj 2024 07:43