StoryEditor

Sulík reaguje na Matoviča: Opäť si našiel nepriateľa. Zabudol však na minuté milióny eur, ktoré nás zadlžia

18.05.2021, 19:18
Autor:
redred
​Strana SaS tvrdí, že Igor Matovič si opäť našiel nepriateľa namiesto toho, aby o navýšení štátneho rozpočtu diskutoval konštruktívne a interne.

Strana SaS Richarda Sulíka zareagovala podvečer na brífing ministra financií Igora Matoviča, ktorý stranu SaS podrobil ostrej kritike. Sulíkovci v stanovisku tvrdia, že jeho vystúpenie považujú za zavádzajúce.

​Strana tvrdí, že Matovič si opäť našiel nepriateľa namiesto toho, aby o navýšení štátneho rozpočtu diskutoval konštruktívne a interne.

Igor Matovič nám vyčíta, že sa správame neľudsky, zabudol však na milióny eur, ktoré nás stálo nepresné antigénové testovanie, milióny eur MOMkám či ktoré bude stáť naše deti nezodpovedné zadlžovanie. Sme stranou rozpočtovej zodpovednosti a za tým si stojíme. Dlhy, ktoré máme následne kryť zvyšovaním DPH, na ktoré doplatia všetci občania Slovenska, nikdy nepodporíme,“ povedal v reakcii šéf SaS Sulík.

Je ochotný vysvetliť ministerstvu financií každú jednu položku, z ktorej sa bude vedieť ušetriť na úkor deficitu a naopak nájsť na ňu zdroje inde.

"Od začiatku sme pripravení rokovať o potrebe navýšenia štátneho rozpočtu. Mrzí nás však, že Igor Matovič nepočúval naše argumenty a vytiahol verejne len niektoré čísla. Každé okresania jednotlivých položiek vieme poctivo vysvetliť a vydokladovať," tvrdí v reakcii predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič. Spomenul napríklad Matovičove slová, že SaS nechce zaplatiť firme Pfizer za vakcíny.

​"Považujeme to za absolútny výmysel. Naopak, toto nijako nespochybňujeme, avšak mali sme návrh, aby časť financií pre vakcíny bola hradená zo zdravotného poistenia. Alebo, nikto nechce brať ľuďom pandemické ošetrovné, ale financie sa dajú na to nájsť v rozpočte sociálnej poisťovne," dodal Viskupič.

01 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 02 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 03 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje 04 - Modified: 2024-04-15 11:08:29 - Feat.: - Title: Rozpočtová rada hodnotí novú prognózu rezortu financií ako realistickú 05 - Modified: 2024-04-14 08:35:17 - Feat.: - Title: Opozičná SaS odsudzuje iránsky útok na Izrael. Očakáva reakciu od rezortu zahraničia
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 08:06