StoryEditorReportáž zo zákulisia reštaurácií. Štát nás natvrdo zatvoril pod hrozbou väzenia, hovorí majiteľ
„Ak by neboli voči nám zákazníci lojálni a ak by sme nemali rodinu a priateľov, ktorí nám pomohli, so štátnou pomocou by sme určite neprežili, hovorí majiteľka reštaurácie Soupa Martina Felix Maženská.
Nápisy „Na prenájom“ alebo „Zatvorené do odvolania“ svietia na mnohých fasádach niekdajších prevádzok v centre Bratislavy.
Podobný osud hrozil aj Soupe. Reštaurácia na Kozej ulici štyri mesiace žila bez svojich zákazníkov. Varenie v nej ožilo až začiatkom týždňa.
„Keď otvárate po takej dlhej dobe, je to akoby ste začínali nanovo. A nezaobišlo sa to ani bez komplikácií. Nefungoval nám ani platobná brána na našej donáške,“ začína rozprávanie majiteľka reštaurácie Martina Felix Maženská.
Napriek dlhšej prestávke je tím Soupa zohraný. Z kuchyne počuť rinčanie hrncov a rozhovor medzi kuchármi. Vrava sa postupne presúva do prednej časti reštaurácie.
„Zatiaľ sú tu traja kuchári a tri dievčatá v obsluhe, ktoré vydávajú jedlo. Situácia je taká, že som musela stiahnuť aj tie, ktoré nám predtým robili administratívu, riešili catering a pripravovali veľk...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku?
02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie
03 - Modified: 2024-04-22 08:12:17 - Feat.: - Title: V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla
04 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
05 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička