Okrem kávy je významným zdrojom kofeínu aj čokoláda. Už tri štvorčeky čokolády obsahujú približne 23 miligramov kofeínu, čo je štvrtina množstva v jednej šálke kávy.Pixabay
Slováci „prežili“ vlaňajšok aj vďaka sladkostiam. Predajcovia hlásia nárast odbytu.
Hovorí sa, že čokoláda je elixírom na nervy. A pandémia priniesla ľuďom mnoho stresu. Rovnica sa zdá jednoduchá a na Slovensku rozhodne platí. Tuzemský trh so sladkým potešením v koronaroku totiž hlási medziročný nárast. Výrobok z kakaa pritom v ostatných rokoch u nás trpel. Od roku 2014 sa jeho konzumácia neustále prepadala – za päť rokov poklesla takmer o tretinu približne na 19-tisíc ton, no predvlani sa vzchopila a dosiahla 23,6 tisíca ton. Nákaza jej tak pomohla držať sa tohto pozitívneho trendu.
„Pri čokoládach sme zaznamenali zvýšený záujem zo strany zákazníkov oprot...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-05-07 09:30:00 - Feat.: - Title: Vedec, ktorý predpovedal pandémiu koronavírusu, varuje pred ďalšou nákazou. Stačí len zopár mutácií a svet bude mať problém
02 - Modified: 2025-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Agrorezort vyčlenil pre potravinárov štyri milióny eur na marketing. Výzva by mohla trvať dlhšie, tvrdí komora
03 - Modified: 2025-04-24 11:29:32 - Feat.: - Title: Na „objavy“ laboratória covidového splnomocnenca Kotlára nemáme čas
04 - Modified: 2025-04-11 20:24:32 - Feat.: - Title: Pre drahšie kakao stúpajú aj ceny nemeckých čokoládových veľkonočných zajačikov
05 - Modified: 2025-04-11 13:01:26 - Feat.: - Title: Vo vlastnom klube ho nechávajú tak, pre poslanca Hlasu je nebezpečný. Kotlár má však tú najsilnejšiu oporu