TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Priemyselný park v Rimavskej Sobote bude postavený, tvrdí poslanec po stretnutí so Sulíkom

09.11.2020, 06:59
Autor:
TASRTASR
Témou výstavby štátneho priemyselného parku v meste sa rimavskosobotskí poslanci zaoberali už niekoľkokrát.

Štát vybuduje v Rimavskej Sobote jeden zo svojich strategických priemyselných parkov.

Na poslednom zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva to avizoval poslanec Jaroslav Matzenauer.

„Zúčastnili sme sa na jednaní s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom, kde sme dohodli definitívnu podobu strategického priemyselného parku. Dnes môžem povedať, že je to vybojované a štátny strategický priemyselný park v Rimavskej Sobote bude,“ konštatoval Matzenauer.

Na stretnutí bolo podľa neho dohodnuté, že ako prvá bude rozvíjaná etapa II. a etapa III. priemyselného parku, prípadne aj etapa I.

„Ide o zhruba 50 hektárov pozemku. Dohodnuté úlohy sú, že minister predloží na vládu uznesenie vrátane odhadu nákladov, nechá schváliť na porade vedenia projekt a poverí MH Invest, aby začal proces s Rimavskou Sobotou o prevode majetku,“ vymenoval poslanec.

Dve jednoduché úlohy

Ako pokračoval, mestskí poslanci majú v súvislosti s prípravou parku len dve veľmi jednoduché úlohy.

„Zabezpečia zmenu územného plánu a prevod pozemkov na MH Invest,“ konkretizoval Matzenauer s tým, že je už len na nich, aby si to nepokazili.

„To znamená, tlačiť na zmenu územného plánu a čím skôr pripraviť zmluvu. Štát sem príde, zainvestuje. Nemusíme zháňať investorov, nemusíme zháňať nikoho, nemusíme zháňať jeden jediný cent. Štát prostredníctvom agentúry SARIO sem investorov dovedie,“ zdôraznil poslanec.

Rezort nekomentuje priebeh rokovaní

TASR v tejto súvislosti požiadala o stanovisko aj Ministerstvo hospodárstva. Ako odpovedala Katarína Matejková z jeho tlačového odboru, rezort sa štandardne nevyjadruje k procesom, ktoré nie sú uzatvorené.

„V súčasnosti preto nepovažujeme za vhodné komentovať priebeh rokovaní a zverejňovať akékoľvek informácie. Vo všeobecnosti môžeme uviesť, že ministerstvo hospodárstva podporuje výstavbu priemyselných parkov predovšetkým v najmenej rozvinutých okresoch,“ povedala Matejková.

V tesneJ blízkosti R2

Témou výstavby štátneho priemyselného parku v meste sa rimavskosobotskí poslanci zaoberali už niekoľkokrát a naposledy v októbri uznesením oficiálne deklarovali záujem o jeho postavenie.

Podľa doterajších informácií by v prípade schválenia mal stáť v lokalite pri ceste I/72 medzi mestskými časťami Sobôtka a Kľačany, v tesnej blízkosti plánovanej rýchlostnej cesty R2.

01 - Modified: 2024-04-25 15:11:42 - Feat.: - Title: Spoločnosť Winkelmann od štátu kupuje pozemky v priemyselnom parku, postaví tam závod 02 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 05 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 17:45