Reštaurácie už od štvrtka nemôžu podávať jedlo a nápoje v interiéri.TASR
StoryEditorV tvrdosti opatrení sme na špičke. Udusia aj hotely
Vláda sa na druhú vlnu nepripravila, tvrdia majitelia hotelov a reštaurácií. Stále netušia, ako preklenú opätovné obdobie prísnych opatrení.
Pre hotely a gastroprevádzky nejde o dve vlny. Je to cunami. Aj po uvoľnení opatrení a otvorení podnikov prišla veľká časť z nich o značnú časť tržieb, rozdávali výpovede alebo zrušili svoje pobočky. „Zatvorili sme časť prevádzok a budeme opäť prepúšťať,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu. Vyhliadky na ďalšie mesiace nie sú o nič pozitívnejšie.
Slovensko totiž opäť prijalo prísne opatrenia a vláda stále nedeklarovala, ako odvetviu plánuje pomôcť. Nádej neprinieslo ani pondelňajšie vyjadrenie ministra práce Milana Krajniaka.
Vyhlásil, že príspevok v maximálnej výške budú môcť čerpať aj gastroprevádzky, ktoré budú zabezpe...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: Na biznis a cestu z „týždňovky“. Linka Bratislava – Košice nemá primárne slúžiť turistom, tvrdí štát
02 - Modified: 2024-03-18 12:05:12 - Feat.: - Title: Slovenka je riaditeľkou z nórskeho Woltu a hovorí: Teplé obedy tu neexistujú, domov si doručujú aj náradie
03 - Modified: 2024-03-15 13:34:48 - Feat.: - Title: Najlepší rok v histórii tatranského kolosu. Zvládli nástrahy počasia, karty ešte zamiešajú vodné svety
04 - Modified: 2024-03-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Ďalšia pandémia už naplno prepukla. Svet sa jej nedesí, lebo vo veľkom zatiaľ zabíja „len” zvieratá
05 - Modified: 2024-03-13 15:33:22 - Feat.: - Title: Teplotné výkyvy maria lyžiarskym strediskám biznis. Podmienky nie sú až také dramatické, reaguje šéf TMR