Minister hospodárstva Richard Sulík chce pomôcť zavretým prevádzkam znížením nájomného o 80 percent.TASR
StoryEditor

Sulík rokoval so zástupcami Kie. Automobilka darovala Slovensku peniaze na sedem pľúcnych ventilátorov

07.04.2020, 14:25
Autor:
redred
Minister hospodárstva Richard Sulík rokoval s prezidentom spoločnosti Kia Motors Slovakia Kyong-Jae.

Spoločnosť Kia Motors Slovakia poskytla vláde 200-tisíc eur na nákup siedmich pľúcnych ventilátorov.  

Po spoločnom rokovaní o tom dnes informovali minister hospodárstva Richard Sulík a prezident spoločnosti Kia Motors Slovakia Kyong-Jae.

Sedem prístrojov, ktoré budú za túto sumu zakúpené, rozdelí do nemocníc ministerstvo zdravotníctva. 

Nadácia Kia Motors Slovakia tiež kúpila štyri kompaktné pojazdné anestéziologické prístroje s ventilátormi pre Univerzitnú nemocnicu v Martine v hodnote viac ako 140-tisíc eur.

"Sme radi, že môžeme pomôcť Slovenskej republike v boji proti koronavírusu. Sme presvedčení že potrebné pľúcne ventilátory pomôžu ľuďom, ktorí trpia ochorením COVID-19," povedal prezident spoločnosti KMS Kyong-Jae Lee.

Podľa Sulíka ide o dar, ktorý bude doslova zachraňovať životy. "Pľúcne ventilátory potrebujeme ako soľ," povedal.

Zatiaľ nie je známe, kde budú ventilátory od automobilky umiestnené. Podľa Sulíka však má minister zdravotníctva Marek Krajčí pomerne jasnú predstavu, kde tieto prístroje najviac chýbajú.

Keďže ide o dar automobilky z blízkosti Žiliny, je podľa ministra hospodárstva pravdepodobné, že časť z nich zostane v tomto regióne.

Kia Motors Slovakia v pondelok ako prvá zo slovenských automobiliek opätovne spustila výrobu. Kyong-Jae Lee zdôraznil, že prioritou je pre firmu je bezpečnosť zamestnancov.

"Prijímame všetky dôležité opatrenia, ako sú dezinfekcia, rúška a meranie teploty zamestnancov prichádzajúcich do práce," povedal. Väčšina zamestnancov podniku má podľa neho záujem opäť pracovať. Závod otvorili, pretože dodávajú výrobky do 95 krajín na celom svete vrátane Ázie, Ruska, Južnej Ameriky, kde stále existuje dopyt po automobiloch.

Podľa Sulíka je spustenie výroby v Kia Motors Slovakia silný signál. "Chcem vyzvať všetky firmy a fabriky, aby to nevzdávali," povedal. Vláda podľa neho prijíma potrebné opatrenia, no je dôležité, aby aj od firiem prichádzali také pozitívne správy, ako napríklad od automobilky z Tepličky nad Váhom.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek 05 - Modified: 2024-03-19 19:43:29 - Feat.: - Title: Nový šéf SaS Gröhling: Absolútne sa neobávam práva veta, ktoré Sulík získal. Mojou hlavnou témou bude sloboda
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 20:45