nakupovanie, potravinyReuters
Ponukové faktory, teda nedostatok bravčového a prudký rast mzdových nákladov priniesli aj tento rok výrazné zdraženie potravín na Slovensku.
Takmer každé piate euro, ktoré slovenský spotrebiteľ minie, putuje do jeho žalúdka. Potraviny a nealko totiž tvoria 17 percent spotrebného koša. Ide tak o druhú najväčšiu položku po bývaní. V uplynulom roku cenu potravín ovplyvňovali nielen ekonomická situácia, ale aj ponukové šoky. Tie napríklad zvýšili cenu bravčového o štvrtinu. Príčinou je africký mor ošípaných v Číne a násle...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-01-19 09:09:00 - Feat.: - Title: Nedostatky sa v decembri 2024 zistili pri 77 z 1846 kontrol potravín
02 - Modified: 2025-01-18 17:39:47 - Feat.: - Title: Makroanalytik Lehuta: Inflácia môže narásť aj na štyri percentá, pri cenách potravín bude nižšia
03 - Modified: 2025-01-15 15:53:30 - Feat.: - Title: Decembrové zlacnenie potravín bolo ojedinelým prekvapením, v ďalších mesiacoch analytici očakávajú otočku
04 - Modified: 2025-01-15 09:49:00 - Feat.: - Title: Strašiak roka sa rekordne oslabil. V decembri pomohlo výraznejšie zlacňovanie potravín
05 - Modified: 2025-01-09 05:04:11 - Feat.: - Title: Slováci ušetrili na potravinách už vyše 100 miliónov eur a môžu ešte viac!