StoryEditor

Avízo: Pokračuje 14. schôdza NR SR

24.10.2007, 08:49
Prehľad udalostí, ktoré stali a o ktorých vás budeme na stránke HNonline.sk priebežne ďalej informovať.

Ficovo „kladivo na reťazce“ zdraží potraviny

Iniciatíva premiéra Roberta Fica zrovnoprávniť drobných slovenských obchodníkov s veľkými reťazcami nemusí pomôcť každému. Návrh zákona o neprimeraných podmienkach v obchodných vzťahoch, ktorý predložil minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) totiž povedie k zdražovaniu potravín. Aspoň to tvrdia obchodníci: "Výrazne zvýši ceny v maloobchode. To vám garantujem," tvrdí prezident Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR Pavol Konštiak. Zákon, ku ktorému sa teraz majú vyjadriť ministerstvá by mal platiť od februára 2008.

Pokračovanie článku >>>


HZDS a SNS bránia zisk poisťovní

Časť koalície sa včera nečakane postavila proti tomu, aby si zdravotné poisťovne nesmeli nechávať zisk a museli ho vrátiť späť do zdravotníctva. Podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni predložil návrh, podľa ktorého by zdravotné poisťovne mohli so ziskom nakladať podľa svojich predstáv. No za jedinej podmienky. „Ak splnili všetky svoje úlohy súvisiace so zabezpečením zdravotnej starostlivosti.“ Ak by tak neurobili, hrozili by im sankcie.

Pokračovanie článku >>>


Do regiónov sa vráti deväť súdov

Počet slovenských súdov sa zmení už po tretí raz za desať rokov. Vládna koalícia si presadila vytvorenie deviatich nových súdov. K siedmim, ktoré navrhoval rezort spravodlivosti Štefana Harabin (za ĽS-HZDS) tak po schválení zmeny v parlamente pribudnú ďalšie dva - v Revúcej a Partizánskom. V oboch mestách sú v zastupiteľstve v prevahe poslanci za vládnu koalíciu. V Partizánskom kandidoval primátor Ján Podmanický za koalíciu Smer-SD, SNS, SF a ANO. "Ide o výsledok koaličných dohôd.

Pokračovanie článku >>>


 

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 11:36