Pixabay
StoryEditor

Cestovná agentúra oklamala Slovákov, tí sa obrátili na políciu. Vznikla škoda za vyše stotisíc eur

04.07.2019, 11:40
Autor:
tbatba
Oklamaní klienti tak namiesto dovolenky riešia vzniknutú situáciu s políciou. 

Majiteľka slovenskej cestovnej agentúry Globe Travel prevzala od klientov desiatky tisíc eur na letné dovolenky. Organizátorom zájazdov však peniaze a ani zmluvy za objednané a zaplatené dovolenky neodovzdala. Oklamaní klienti tak namiesto dovolenky riešia vzniknutú situáciu s políciou. 

Majiteľka novozámockej agentúry, ktorá problémy spôsobila, šla na políciu dobrovoľne, píše o tom spravodajský portál TV Joj. Mala na seba podať trestné oznámenie a vyhlásiť krach cestovnej agentúry.  

Dovolenky za desiatky tisíc eur

Televízia informuje, že cestovné kancelárie, ktorých zájazdy klientom cestovná agentúra sprostredkovala, žiadne peniaze neobdržali. Má ísť pritom o sumu vyše sto tisíc eur. 

"Ak cestovná agentúra pošle cestovnej kancelárii riadne vyplnenú a podpísanú zmluvu, takýto klient má nárok nastúpiť na zájazd aj bez toho, aby ju cestovná agentúra cestovnej kancelárii uhradila," povedal pre televíziu Joj Roman Berkes zo Slovenskej asociácie cestovných kancelárií. Cestovné kancelárie však neevidovali ani zmluvy s klientmi a na zájazd tak nemohli ísť.  

Situáciu rieši polícia

Podvedení klienti Globe Travel vzniknutú situáciu riešia s políciou. Začiatkom týždňa niektorí klienti podali trestné oznámenie.

Na sociálnej sieti Facebook vznikla skupina s názvom "oklamaní cestujúci". V skupine je až 230 členov. "My sme sa to dozvedeli len dnes," píše jedna z klientiek. "Sme ešte stále v šoku. Po tom ako sme sa to dozvedeli, hneď som volala na políciu v Nových Zámkoch," dodáva podvedená klientka.  

Podľa ankety ľudí v skupine prišli oklamaní zákazníci o nemalé sumy. "Bola vyplatená celá suma, mesiac a pol pred odletom 5000 eur, tento rok asi na dovolenku nepôjdeme, zistil som, že sme boli oklamaní ako mnoho ďalších," povedal pre TV Joj Róbert, klient cestovnej agentúry.  

01 - Modified: 2024-04-19 09:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Žena priviedla mŕtveho strýka do banky, aby získala úver. Držala mu hlavu aj pero, zamestnancov však neoklamala 02 - Modified: 2024-04-14 09:00:00 - Feat.: - Title: Jeden z najväčších bankových podvodov ju bude stáť život. Za zmiznutie dvanástich miliárd eur dostala Vietnamka trest smrti 03 - Modified: 2024-04-11 11:13:32 - Feat.: - Title: Vietnamská realitná magnátka dostala trest smrti za obrovský bankový podvod 04 - Modified: 2024-03-30 12:19:40 - Feat.: - Title: Na internete sa objavil Korčokov falošný web a jeho oficiálna stránka čelí hackerským útokom. Kandidát podáva trestné oznámenie 05 - Modified: 2024-03-30 09:56:44 - Feat.: - Title: Na internete sa objavil falošný web o Korčokovi, prezidentský kandidát plánuje podať trestné oznámenie
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 16:11