TASR/Michal Svítok
StoryEditor

U. S. Steel prepúšťanie neplánujú, vyhlásil viceprezident firmy po stretnutí s Pellegrinim

03.05.2019, 13:29
Autor:
TASRTASR
Podľa premiér Petra Pellegriniho sa v najbližšom období nechystá ani predaj U.S. Steel.

U. S. Steel Košice neplánujú hromadné prepúšťanie zamestnancov a súčasný nepriaznivý stav na trhu s oceľou sú schopné prekonať aj v dlhšom časovom horizonte. Povedal to vo Washingtone viceprezident U. S. Steel James E. Bruno po stretnutí premiéra Petra Pellegriniho so zástupcami firiem podnikajúcich na Slovensku.

Košické železiarne oznámili začiatkom týždňa skrátenie pracovného času na štyri dni v týždni, ktoré by malo trvať do konca mája. Aký bude vývoj na trhu s oceľou, Bruno nechcel odhadovať. "To skutočne záleží na tom, čo sa bude diať všeobecne v ekonomike Európskej únie," povedal.

Podľa Bruna neexistuje žiadne rozhodnutie o prepúšťaní zamestnancov ani po 1. júni, keď vyprší dohoda s odborármi o skrátení pracovného času. "V tomto bode neexistujú žiadne zámery k tomuto kroku, to môžem povedať s istotou. Jedna z iniciatív, ktorú máme ako väčšina firiem, je riadenie a zlepšovanie produktivity zamestnancov," dodal viceprezident.

U. S. Steel podľa Bruna hľadajú aj naďalej možnosti, ako v košickom závode investovať a zvyšovať produktivitu práce.

Pripomenul, že už v januári ohlásili USSK výstavbu novej linky na výrobu elektrotechnickej ocele bez orientácie zrna (NGO) v prepočte asi za 114 miliónov eur. "Jedným z našich cieľov, ktorý máme spoločne s predsedom vlády, je zvyšovanie životnej úrovne našich zamestnancov v regióne," podotkol Bruno.

Podľa Pellegriniho sa v najbližšom období nechystá ani predaj železiarní. "Podnik v Košiciach patrí stále medzi najziskovejšie v rámci skupiny, a preto si nemyslím, že je momentálne na stole otázka, že by sa skupina chcela zbaviť svojej profitabilnej firmy na Slovensku," povedal premiér.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 03 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 05 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 03:31