StoryEditor

Mäsiari nevedia detaily o Matečnej kontrolách

27.02.2019, 23:00
Audit európskych inšpektorov na poľských bitúnkoch odhalil závažné nedostatky. Naša veterina preto informovala o špeciálnych kontrolách dovozu poľského hovädzieho.

Podnikateľ – teda výrobca, spracovateľ či reťazec – si objedná hovädzie mäso z Poľska. Najneskôr 24 hodín pred jeho prijatím musí príslušnú regionálnu veterinárnu a potravinovú správu informovať o tom, že očakáva takúto zásielku. Následne k nemu prídu pracovníci veteriny a začnú vykonávať kontrolu. Keď je všetko v poriadku, mäso uvoľnia na ďalší predaj. Keď sa im niečo nepozdáva, mäso pozastavia a začnú s ďalším vyšetrovaním. „Inšpektori z neho odoberú vzorky a príjemca bude musieť počkať na výsledky testov,“ vysvetľuje Jozef Bíreš, riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Agrorezort vyčlenil pre potravinárov štyri milióny eur na marketing. Výzva by mohla trvať dlhšie, tvrdí komora 02 - Modified: 2025-04-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Čabajské klobásky: tradícia, chuť a vášeň v každom súste 03 - Modified: 2025-03-22 11:55:35 - Feat.: - Title: Počet pracovníkov v potravinárstve na Slovensku za minulý rok stúpol 04 - Modified: 2025-02-21 04:17:56 - Feat.: - Title: Tmavá čokoláda, sušené ovocie, oriešky. Viete, čo obsahuje najviac kalórií? 05 - Modified: 2025-02-18 23:00:00 - Feat.: - Title: Na mape Slovenska pribúdajú nové diskonty
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. máj 2025 12:21