plytvanie potravinamiReuters
Plytvanie potravinami chce štát obmedziť v spolupráci s obchodnými reťazcami.
Priemerný Slovák vyhodí priemerne 111 kilogramov jedla ročne. Najčastejšie vyhadzujeme chlieb, pečivo či varené jedlo. „Reštaurácie a supermarkety budú povinné potraviny ďalej využiť, napríklad darovať charite bezchybné potraviny,“ uvádza sa v dokumente, ktorý je súčasťou stratégie Zelenšie Slovensko. Obmedzenie produkcie potravinového odpadu z dielne ministerstva životného prostredia nedávno prešlo medzirezortným pripomienkovým konaním.
Jedlo pre charitu
Produkcia potravinového odpadu v niektorých krajinách je na minimálnej úrovni. Francúzsko je prvou krajinou, ktorá zaviedla do praxe zákon...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-05-26 10:10:22 - Feat.: - Title: Bohatstvo v smetiakoch: Európa spaľuje odpad na energiu, my ho stále vozíme na skládky
02 - Modified: 2025-05-19 16:22:13 - Feat.: - Title: Slovensko bude mať problém so spracovaním odpadu, varuje expert
03 - Modified: 2025-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Agrorezort vyčlenil pre potravinárov štyri milióny eur na marketing. Výzva by mohla trvať dlhšie, tvrdí komora
04 - Modified: 2025-04-11 11:45:43 - Feat.: - Title: Zbierať a recyklovať elektroodpad nie je také „cool“ ako vyvíjať mikročipy, vyžaduje to však zákon
05 - Modified: 2025-04-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Čabajské klobásky: tradícia, chuť a vášeň v každom súste