StoryEditor

Menej jačmeňa aj jeho kvalita potrápia pivárov

03.08.2018, 00:00
Hospodárstvo, Kľúčovej komodity bude tento rok menej. Aj z dôvodu výmery osevných plôch.

Producentov tohoročná úroda obilnín, ktorá bola ovplyvnená najprv nadmernými zrážkami a neskôr dlhotrvajúcim suchým a teplým počasím, nemusí veľmi potešiť. Na svoje si neprídu ani pivári. Oproti vlaňajšku sa totiž urodí menej jačmeňa, ktorý je základnou surovinou na výrobu sladu a piva.


Žatva vo všetkých krajoch Slovenska sa ešte neskončila, ale podľa predbežných odhadov by sa celkovo malo na Slovensku urodiť o šesť percent plodín menej ako rok predtým. Spôsobuje to nielen počasie, ale aj menšie výsevné plochy...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-26 23:00:00 - Feat.: - Title: Oszkár Világi: Bolesť bude deň čo deň väčšia 02 - Modified: 2025-09-26 10:00:00 - Feat.: - Title: V tomto meste si po ôsmej večer nekúpiš svoju obľúbenú pochúťku. Študenti aj obyvatelia sa búria 03 - Modified: 2025-09-20 12:11:09 - Feat.: - Title: Mníchovský primátor narazil prvý sud. Začali sa pivné slávnosti Oktoberfest 04 - Modified: 2025-08-26 13:00:00 - Feat.: - Title: Alkohol a priberanie: Neuveríte, koľko drepov či krokov stojí pohár vína alebo piva. Gin tonic či pivo? 05 - Modified: 2025-08-14 07:28:17 - Feat.: - Title: Základná surovina pre slovenské pivo stojí ladom. Výrobcovia zápasia s trendom, ktorý sa rokmi prehlbuje
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. december 2025 23:40