StoryEditorMenej jačmeňa aj jeho kvalita potrápia pivárov
Hospodárstvo, Kľúčovej komodity bude tento rok menej. Aj z dôvodu výmery osevných plôch.
Producentov tohoročná úroda obilnín, ktorá bola ovplyvnená najprv nadmernými zrážkami a neskôr dlhotrvajúcim suchým a teplým počasím, nemusí veľmi potešiť. Na svoje si neprídu ani pivári. Oproti vlaňajšku sa totiž urodí menej jačmeňa, ktorý je základnou surovinou na výrobu sladu a piva.
Žatva vo všetkých krajoch Slovenska sa ešte neskončila, ale podľa predbežných odhadov by sa celkovo malo na Slovensku urodiť o šesť percent plodín menej ako rok predtým. Spôsobuje to nielen počasie, ale aj menšie výsevné plochy...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-26 23:00:00 - Feat.: - Title: Oszkár Világi: Bolesť bude deň čo deň väčšia
02 - Modified: 2025-09-26 10:00:00 - Feat.: - Title: V tomto meste si po ôsmej večer nekúpiš svoju obľúbenú pochúťku. Študenti aj obyvatelia sa búria
03 - Modified: 2025-09-20 12:11:09 - Feat.: - Title: Mníchovský primátor narazil prvý sud. Začali sa pivné slávnosti Oktoberfest
04 - Modified: 2025-08-26 13:00:00 - Feat.: - Title: Alkohol a priberanie: Neuveríte, koľko drepov či krokov stojí pohár vína alebo piva. Gin tonic či pivo?
05 - Modified: 2025-08-14 07:28:17 - Feat.: - Title: Základná surovina pre slovenské pivo stojí ladom. Výrobcovia zápasia s trendom, ktorý sa rokmi prehlbuje