StoryEditorObľúbené hydinové mäso už len z dovozu? Bitúnok s domácou produkciou má problémy
Pochutnať si na domácom mäse je čoraz väčší problém. Naša sebestačnosť klesá, pričom zvyšovanie nákladov a nízke odbytové ceny môžu byť posledným klincom pre morčacinu.
Pred desaťročím hrozilo, že v obchodoch nenájdeme domácu morčacinu. Zlú situáciu sa napokon podarilo zachrániť, pričom uplynulých päť rokov produkcia tohto mäsa výrazne rástla. Stál za tým jediný bitúnok, ktorý spracúva morky od slovenských chovateľov. Podnik po miliónovej investícii ešte aj vlani zvýšil výrobu o 30 percent na vyše 1 800 ton mäsa. „Zrekonštruovali sme celý bitúnok, aj čo sa týka spracovania, rozrábky a balenia,“ priblížil Ján Kubus starší, konateľ firmy Hydinár Kubus. Radosť však napokon aj tak nemali....
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-05-28 19:30:01 - Feat.: - Title: Dav hladných Palestínčanov vtrhol do skladu potravín OSN, dvaja ľudia zomreli
02 - Modified: 2025-05-26 16:00:00 - Feat.: - Title: Poklad záhrad aj jedálničkov. Pomôže vám hravo schudnúť, vyhladí pleť a môžete ho jesť koľko chcete
03 - Modified: 2025-05-19 13:17:16 - Feat.: - Title: Agát plánuje a varí jedlo na týždeň dopredu: Nákup pre trojčlennú rodinu nás vyjde do 50 eur
04 - Modified: 2025-05-11 17:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnite na pokazené potraviny! Tu je návod, ako ich skladovať dlhodobo a efektívne
05 - Modified: 2025-05-09 13:00:05 - Feat.: - Title: Čo budeme nakupovať v roku 2050 v supermarketoch? Tieto potraviny z našich domácností zmiznú, tieto zažijú boom