StoryEditorObľúbené hydinové mäso už len z dovozu? Bitúnok s domácou produkciou má problémy
Pochutnať si na domácom mäse je čoraz väčší problém. Naša sebestačnosť klesá, pričom zvyšovanie nákladov a nízke odbytové ceny môžu byť posledným klincom pre morčacinu.
Pred desaťročím hrozilo, že v obchodoch nenájdeme domácu morčacinu. Zlú situáciu sa napokon podarilo zachrániť, pričom uplynulých päť rokov produkcia tohto mäsa výrazne rástla. Stál za tým jediný bitúnok, ktorý spracúva morky od slovenských chovateľov. Podnik po miliónovej investícii ešte aj vlani zvýšil výrobu o 30 percent na vyše 1 800 ton mäsa. „Zrekonštruovali sme celý bitúnok, aj čo sa týka spracovania, rozrábky a balenia,“ priblížil Ján Kubus starší, konateľ firmy Hydinár Kubus. Radosť však napokon aj tak nemali....
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-07-16 14:19:46 - Feat.: - Title: Je jedlo zo stánku v lete bezpečné? Ako predísť problémom, radí foodbloger aj šéf ikonickej langošárne
02 - Modified: 2025-07-15 17:30:00 - Feat.: - Title: Nová daň Slovákov výrazne zasiahla. Prispela k rekordnému rastu cien, štátu z nej pritečie takmer 100 miliónov
03 - Modified: 2025-07-15 13:30:00 - Feat.: - Title: (Ne)bezpečné ovocie: Z výživovej bomby ničivá smršť pre zdravie. Ktoré druhy sú najrizikovejšie?
04 - Modified: 2025-07-07 17:00:00 - Feat.: - Title: Retinol v strave? Spoznajte potraviny, ktoré omladzujú. Ich sila vás prekvapí
05 - Modified: 2025-07-04 14:51:15 - Feat.: - Title: Oplatí sa nakupovať potraviny so štátom? Novinka má poslať ľudí do lacných obchodov, no celé to má háčik