Na jesennom stretnutí hotelierov diskutovali sprava Miroslav Spišiak, Jana Jančulová a Iveta Trusková.Peter Mayer
StoryEditor

Hotelierom chýbajú informácie o škandáloch

07.11.2017, 22:07
Dosah nebezpečných výrobkov je aj v hoteloch a reštauráciách.

Fipronilové vajcia, konské či opičie mäso, alebo mlieko, ktoré sa viac podobá vode. Toto sú potravinové škandály, s ktorými sa musia pasovať aj majitelia hotelov, penziónov, reštaurácií či sami predajcovia. Práve kauzy a ich dosah na reštauračné služby boli jednou z tém na Jesennom stretnutí hotelierov konferencie Horeca, ktorú pripravili Hospodárske noviny v spolupráci so Zväzom hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky.


Odhalí len škandál
„Potravinové škandály tu boli aj dávno predtým, len sa o nich nehovorilo. Napríklad dojčenská výživa, dojčenské mlieko,“ hovorí víťazka súťaže Hotelier roka 2017 Sylvia Holopová. Podľa nej súvisia s etikou podnikania aj dodávateľov, ktorí napríklad prebaľujú mäso. To, že sa vo výrobkoch ocitávajú aj iné druhy mäsa, potvrdil na konferencii odborník v potravinárstve Miroslav Spišiak. „Konské mäso sa odjakživa používalo a aj sa použ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-05-11 17:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnite na pokazené potraviny! Tu je návod, ako ich skladovať dlhodobo a efektívne 02 - Modified: 2025-05-09 13:00:05 - Feat.: - Title: Čo budeme nakupovať v roku 2050 v supermarketoch? Tieto potraviny z našich domácností zmiznú, tieto zažijú boom 03 - Modified: 2025-05-09 11:28:33 - Feat.: - Title: Trump chce bezpečnú distribúciu potravín v Pásme Gazy, povedal veľvyslanec 04 - Modified: 2025-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia zdraželi o štvrtinu. Slovensko je v Európskej únii druhé najhoršie, predbehla nás len jedna krajina 05 - Modified: 2025-05-03 09:00:59 - Feat.: - Title: Potraviny obsahujúce hmyz majú byť podľa SNS označené, predstaví návrh zákona
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2025 21:25