Na jesennom stretnutí hotelierov diskutovali sprava Miroslav Spišiak, Jana Jančulová a Iveta Trusková.Peter Mayer
Dosah nebezpečných výrobkov je aj v hoteloch a reštauráciách.
Fipronilové vajcia, konské či opičie mäso, alebo mlieko, ktoré sa viac podobá vode. Toto sú potravinové škandály, s ktorými sa musia pasovať aj majitelia hotelov, penziónov, reštaurácií či sami predajcovia. Práve kauzy a ich dosah na reštauračné služby boli jednou z tém na Jesennom stretnutí hotelierov konferencie Horeca, ktorú pripravili Hospodárske noviny v spolupráci so Zväzom hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky.
Odhalí len škandál
„Potravinové škandály tu boli aj dávno predtým, len sa o nich nehovorilo. Napríklad dojčenská výživa, dojčenské mlieko,“ hovorí víťazka súťaže Hotelier roka 2017 Sylvia Holopová. Podľa nej súvisia s etikou podnikania aj dodávateľov, ktorí napríklad prebaľujú mäso. To, že sa vo výrobkoch ocitávajú aj iné druhy mäsa, potvrdil na konferencii odborník v potravinárstve Miroslav Spišiak. „Konské mäso sa odjakživa používalo a aj sa použ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-03 13:10:14 - Feat.: - Title: Potraviny sú drahšie na celom svete, najviac bolo zasiahnuté mäso
02 - Modified: 2024-05-03 12:23:08 - Feat.: - Title: Pre hotelierov a gastroprevádzky na Slovensku chceme byť hybným motorom, hovorí pre HN odborník
03 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte
04 - Modified: 2024-04-29 14:44:22 - Feat.: - Title: Vybudovanie móla pre pomoc pri Gaze bude stáť 320 miliónov dolárov, zapojí sa tisíc ľudí
05 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič