Letisko v BratislaveTASR
StoryEditor

Arabské aerolinky spojili sily, cestujúcim z Bratislavy umožnia lety do Číny, Austrálie či na Zanzibar

07.11.2017, 12:15
Autor:
rdurdu
Letecké spoločnosti sa dohodli na využívaní služby codeshare, v druhej fáze neobišli ani Bratislavu.

Letecké spoločnosti flydubai a Emirates sa dohodli, od 8. novembra začnú ponúkať letenky z Bratislavy do desiatok nových destinácií s prestupom na letisku v Dubaji. Umožní to dohoda codeshare - služba zdieľania kódu - čo znamená, že cestujúci môžu pri rezervácií letenky využívať siete oboch spoločností.

Emirates patria medzi spoločnosti s najhustejšou sieťou ponúkaných destinácií na svete.

Nezabudli na Bratislavu

Obe arabské aerolinky sa dohodli už v júli a službu prvú fázu spustili 2. októbra. Druhá fáza bude, súčasťou ktorej je aj bratislavské letisko, bude sputená 8. novembra, uvádza sa v tlačovej správe letiska.

"Austrália, Singapur, Vietnam, Taiwan, Malajzia, Indonézia, India, Saudská Arábia, ale aj Seychely, Maledivy, Kuvajt či dokonca Južná Afrika sú od zajtra dostupné pohodlne z Bratislavy vďaka spolupráci flydubai a Emirates,“ vymenoval časť nových destinácií šéf letiska Jozef Pojedinec.

Všetko na jednej letenke

V praxi to bude vyzerať nasledovne: cestujúci si v rámci jednej letenky zakúpi let do jednej z ponúkaných destinácií. Z Bratislavy ho do Dubaja prepraví spoločnosť flydubai, kde prestúpi na let spoločnosti Emirates. Spolu s ním bude cestovať aj batožina.

"Cestujúci už poznajú mnoho výhod, ktoré prináša letisko v Dubaji ako medzinárodný letecký hub s možnosťou prestupných spojení. Od dnes umožníme objavovať svet cestujúcim z ďalších 16 destinácií, a to vďaka spolupráci, ktorá prináša cestujúcim jedinečnosť každej leteckej spoločnosti,“ uviedol riaditeľ flydubai Ghaith Al Ghaith.

Kam sa po novom dostanete s jedným prestupom v Bratislave (kompletný zoznam nájdete tu):

Singapur Kuala Lumpur, Jakarta, Bali, Male, Seychely Maurícius, Manila, Dháka, Hanoi, Hong Kong, Taipei, Taiwan, Šanghaj, Inčchon, Tokio, Sydney, Adelaide, Melbourne, Perth, Bombaj, Nai Dillí, Chennai, Kalkata, Johannesburg, Rijád, Džidda, Teherán. 

01 - Modified: 2023-12-16 14:45:04 - Feat.: - Title: Novým kuvajtským emirom sa stal šejk Mišal Ahmad Džábir Sabáh, má má 83 rokov 02 - Modified: 2023-11-13 11:44:57 - Feat.: - Title: Letecká spoločnosť Emirates oznámila na Air Show v Dubaji nákup boeingov za 52 miliárd dolárov 03 - Modified: 2022-05-11 22:00:00 - Feat.: - Title: Emirát plný adrenalínu a perál: Vyšiel z tieňa známejších bratov a uchvátil svet 04 - Modified: 2021-11-07 19:09:05 - Feat.: - Title: Vyslúžilý Airbus A380 neskončí na skládke. Emirates z neho vyrobí nábytok 05 - Modified: 2020-03-22 16:23:30 - Feat.: - Title: Emirates sa pridávajú k ďalším aerolíniám. Zrušia takmer všetky lety
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 22:00