StoryEditor

Európsky šampionát v krátkom bazéne bez Moravcovej

10.12.2007, 14:42
Autor:
SITASITA
Najúspešnejšia slovenská plavkyňa histórie Martina Moravcová bude chýbať na nadchádzajúcom európskom šampionáte v krátkom bazéne, ktorý sa uskutoční od štvrtka do nedele v maďarskom Debrecíne (13. - 16. 12.).

Dôvodom je skutočnosť, že 31-ročná piešťanská rodáčka prekonala v poslednom období vírusové ochorenie a nestihla sa dostatočne pripraviť na vrchol sezóny v 25 m bazéne. "Po príchode z pretekov Svetového pohára do Ameriky som dostala chrípku a keďže už predtým som brala antibiotiká, prakticky som nemohla trénovať. Veľmi ma to mrzí, ale s trénerom sme zvážili, že radšej neísť, ako byť nedostatočne pripravená," uviedla pre agentúru SITA Martina Moravcová. Šesťnásobná najlepšia športovkyňa Slovenska a s 30 medailami najúspešnejšia plavkyňa histórie ME v krátkom bazéne nezvykne chýbať na vrcholných podujatiach európskeho či svetového rangu. "Od začiatku svojej seniorskej kariéry, teda od roku 1992, som chýbala akurát na majstrovstvách Európy v roku 1999 v Istanbule. Čo už, nepomôžem si. Možno pôjdem do Debrecínu aspoň na otočku ako diváčka," povedala Moravcová.
Na kontinentálnych majstrovstvách v krátkom bazéne by tak mal Slovensko reprezentovať iba znakár Ľuboš Križko. Dvojnásobne zlatý z tohtoročných Svetových armádnych hier v indickom Hajdrábade by mal štartovať na 50 a 100 m znak a najmä na kratšej trati by mal mať medailové ambície.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 11:29