StoryEditor

Futbal: Robinho trucuje, vynechal ďalší tréning Santosu

06.07.2005, 10:51
Autor:
TASRTASR

Brazílsky futbalový supertalent Robinho, ktorého nástojčivá túžba stať sa čo najskôr súčasťou španielskeho veľkoklubu Realu Madrid zarezonovala v uplynulých dňoch svetovou futbalovou verejnosťou, vynechal na protest voči postojom svojho súčasného zamestnávateľa k celej "kauze" v utorok ďalší tréning FC Santos.
Týmto krokom poriadne pohol žlčou kouča tímu. "Dohodli sme sa, že v utorok sa k nám Robinho pripojí a začne s nami opäť trénovať," uviedol "nasrdený" kouč Santosu Gallo, ktorému Robinho chýbal i vo víkendovom domácom ligovom dueli s Juventude. "Vec sme už posunuli vedeniu klubu a teraz je len na nich, ako sa so vzniknutou situáciou vyrovnajú," dodal.
Dvadsaťjedenročný Robinho, ktorý len nedávno dopomohol brazílskemu futbalovému výberu k jednoznačnému triumfu na Pohári konfederácií FIFA v Nemecku, chce pre vidinu svetlej budúcnosti v kráľovskom Reale Madrid stoj čo stoj opustiť kabínu Santosu. Šikovný technik totiž považuje španielsku Primeru División za ideálnu súťaž z hľadiska ďalšieho futbalového napredovania. Výhodou by pre Robinha mohli byť aj nadštandardné vzťahy s trénerom "pusiniek" Vanderleiom Luxemburgom, ktorý v minulom roku priviedol Santos k zisku ligového primátu. Predstavitelia španielskeho gigantu by talentovaného útočníka privítali medzi sebou radi, zásadne proti sú však funkcionári brazílskeho tímu. Keďže subtílny zakončovateľ má s FC platný kontrakt až do roku 2008, prípadný záujemca o Robinhove služby by musel v rámci vykúpenia hráča spod zmluvy klubovú pokladnicu úradujúceho víťaza juhoamerickej obdoby Ligy majstrov obohatiť o takmer 50 miliónov eur. "Biely balet" je však v súčasnosti schopný a ochotný ponúknuť Brazílčanom ani nie polovicu z tejto požadovanej čiastky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 06:42