StoryEditor

"Ani Grékov nikto nepoznal," tvrdí Torres pred duelom so SR

09.11.2005, 17:57
Autor:
TASRTASR

Španielsky futbalový reprezentant Fernando Torres krotí prehnaný optimizmus svojich krajanov pred úvodným barážovým dvojzápasom o postup na MS 2006 proti Slovensku (12. novembra v Madride, odveta 16. novembra v Bratislave). Útočník Atletika Madrid v rozhovore pre španielske média použil ako argument výkony majstrov Európy z Grécka, ktorí na finálový turnaj EURO 2004 v Portugalsku pricestovali so štatútom outsiderov.
"Veľmi dôležité bude hneď v prvom zápase, aby sme sa vyhli zbytočným chybám. Ak chceme postúpiť, musíme sa vyvarovať zlého výsledku pred odvetou. Slovensko má totiž kvalitný tím a ak sa to niekomu nezdá, tak netreba zabúdať, že pred EURO 2004 tiež skoro nikto nepoznal Grékov," cituje slová Torresa španielsky športový denník Marca.
"Najlepšie by bolo, keby sme mali gólovú žatvu a pritom neinkasovali žiaden gól. Musíme, čo najviac využiť domáce prostredie, lebo v odvete vonku to bude podstatne náročnejšie. V našom tíme však vládne silná konkurencia a každý chce hrať. Myslím, že to je pre každého trénera dobrá správa. Všetci majú svoje ilúzie o tom, že budú v základnej jedenástke. Ak sa tak však nestane v mojom prípade, budem čakať na ďalšiu šancu," dodal Torres, ktorý patrí v súčasnosti k najlepším šestnástkovým hráčom na svete. Súčasne je však Torres jedným z trojice hráčov v Aragonesovej nominácii, ktorí sú na štadióne Vicente Calderóna doma. "Poznám dobre ten štadión aj ihrisko. Avšak, keď hrám za Španielsko, tak mi je úplne jedno, kde práve hráme," reagoval Torres, ktorý je reprezentačným aj klubovým spoluhráčom obrancu Pabla Ibaneza a stredopoliara Antonia Lopéza.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 21:58