StoryEditor

Hokej: HK Nitra - ŠKP Žilina 5:3 v 36. kole ST extraligy

21.12.2005, 07:03
Autor:
TASRTASR

HK Dynamax Nitra - MsHK ŠKP Žilina 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Góly: 6., 20. Musil, 25. M. Kováčik, 37. Ľ. Kolník, 44. T. Chrenko - 5., 38. Gálik, 59. Krajči. Rozhodovali: J. Marušin - Gajan, M. Grečko, vylúčení: 2:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, striedania: od 44. Strapko za Nitru, 2600 divákov
Po reprezentačnej prestávke nastúpili oba tímy plné síl, i keď Nitra hrala len na tri formácie, keď mala až troch zranených kľúčových hráčov. Diváci videli rýchly hokej s množstvom šancí a v 5. minúte hostia po exelentnom blafáku Gálika viedli. Už o 20 sekúnd však bolo vyrovnané vďaka presnému zásahu Musila a ten istý hráč sekundu pred koncom tretiny poslal Dynamax do vedenia. V úvode druhej 20-minútovky vsietil ďalší krásny gól Miro Kováčik nádherným blafákom a bolo 3:1. Už na 4:1 zvýšil v presilovke strelou z pravého kruhu Ľ. Kolník. O minútu neskôr ešte vykresal iskierku nádeje pre hostí navlas rovnakým gólom Gálik. V treťom dejstve mali Nitrania možnosť presilovky 5:3, ktorú po ukážkovom vyšachovaní obrany vlkov využil strelou pod brvno Tomáš Chrenko. Výsledok ešte v závere duelu kozmeticky upravil Krajči, ktorý tečoval Nádašdiho nahodený puk od modrej čiary.
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Z toho, čo nám zostalo po maródke, sme zlepili tri útoky. Chalani začali s chuťou, aj keď sme dostali prvý gól nevzdali sme to. Zvládli sme tento duel veľmi dobre aj kondične a najmä sme hrali s chuťou."
Ján Šterbák, tréner Žiliny: "Išli sme sem so zámerom hrať zo zabezpečenej obrany. Diváci videli pekný hokej a veľa gólov, no my nie sme spokojní s výsledkom, pretože sme dostali až 5 gólov, čo je príliš veľa. Rozhodne sme chceli urobiť lepší výsledok."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 09:45