StoryEditor

Tenis: Myskinová odchádza z fedcupového tímu, Tarpiščev vylúčil konflikty

06.10.2005, 08:36
Autor:
TASRTASR

Podľa prezidenta Ruskej tenisovej federácie Šamiľa Tarpiščeva neexistujú v ženskom fedcupovom tíme žiadne závažné konflikty. Reagoval tak na rozhodnutie Anastasie Myskinovej tím opustiť.
"Nemyslím si, že medzi hráčkami sú nejaké problémy. Všetko, čo sme ohľadom toho povedali, tlač príliš zveličila," uviedol Tarpiščev. Myskinová, ktorá doviedla Rusko k prvému titulu v Pohári federácie v roku 2004 a bola tiež pri postupe tímu do tohtoročného finále, informovala verejnosť o svojom rozhodnutí v utorok.
"V posledných dvoch rokoch sa vytvorili dva skvelé tímy, atmosféra bola neskutočná. V Rusku máme mnoho nadaných tenistiek, ktoré chcú svoju krajinu reprezentovať. Želám im mnoho šťastia. Odchádzam, aby som dala druhým šancu," vyhlásila Myskinová.
Rusko porazilo v semifinále Francúzsko 3:2, pod čo sa výraznou mierou podpísala najmä Jelena Dementievová. Tá je sklamaná najmä z postoja svetovej jednotky Marie Šarapovovej. "Ak by hrala, mali by sme silnejší tím, nemyslím si však, že by po tom túžila. Vynechala už dva roky. Kapitánovi povedala, že bude hrať, no nakoniec nehrala. Asi nechce," vyhlásila Dementievová.
Tarpiščev Myskinovej rozhodnutie rešpektuje. "Myskinová toho urobila pre Rusko neskutočne veľa, a preto má právo povedať nie. Nebolo by však správne tvrdiť, že z tímu odišla nadobro. Ak ju niekedy budeme potrebovať, som si istý, že pôjde do toho," uzavrel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. jún 2024 21:32