StoryEditor

Poslanci pokračujú v diskusii o štátnom rozpočte

29.11.2007, 11:11
Autor:
TASRTASR

Druhým dňom dnes pokračuje rokovanie Národnej rady (NR) SR o vládnom návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok. Na vystúpenie pritom čaká ešte viac ako 50 poslancov. Parlament začal o rozpočte rokovať v stredu 28. novembra o 9. hodine.
Pred poloprázdnou rokovacou sálou o jednom z najdôležitejších zákonov roka prvý deň hovorili takmer výlučne opoziční poslanci. K rozpočtu pritom predložili viaceré pozmeňovacie návrhy, ktorými chcú prerozdeliť prostriedky určené na podľa nich zle stanovené priority. Vzhľadom na krízovú situáciu vo vládnej koalícii sa bude s napätím čakať na definitívne hlasovanie o rozpočte, ktoré môže rozhodnúť o jej ďalšom osude.
Podľa ministra financií Jána Počiatka predkladaný návrh rozpočtu spĺňa maastrichtské kritériá aj požiadavky Paktu stability a rastu. Podporuje tak ambíciu SR prijať spoločnú menu euro 1. januára 2009 a je tiež krokom k dlhodobej udržateľnosti verejných financií. Opozícia rozpočet kritizuje za zle nastavené priority, ktoré nezabezpečujú budúci rozvoj Slovenska. Podľa návrhu by mal štát v roku 2008 hospodáriť s deficitom 32 miliárd Sk pri celkových príjmoch 348,2 miliardy Sk a výdavkoch 380,2 miliardy Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 06:23