StoryEditor

Bush vyzval na rozšírenie poľovníckych revírov

18.08.2007, 09:46
Autor:
SITASITA

Americký prezident George Bush v piatok vyzval federálne úrady, aby sa pokúsili čo najviac rozšíriť územia, na ktorých sa bude dať loviť divá zver. Úrady majú podľa Busha "umožniť rozšírenie a zdokonalenie možností pre poľovanie". Nariadenie sa týka najmä federálnych rezortov vnútra a poľnohospodárstva, ktoré majú spolu pod správou územia s rozlohou takmer 300 miliónov hektárov.

Nariadenie amerického prezidenta už vzbudilo nevôľu najmä v ekologických kruhoch a medzi ochrancami zvierat. Bush, rovnako ako jeho demokratický protikandidát John Kerry, sa v prezidentských voľbách v roku 2004 všetkými silami snažili získať aj priazeň poľovníkov a rybárov, v americkej politologickej terminológii tzv. "hlasy športovcov".

Na "poľovnícku strunu" sa snažia brnkať aj adepti na kandidátov do budúcoročných prezidentských volieb. Demokrat Bill Richardson sa na mítingoch označuje za rekreačného poľovníka a poľovať je ho vidno aj v televíznych upútavkach Republikán Mitt Romney o sebe často vyhlasuje, že rád loví zajace. Americké médiá však zistili, že nemá poľovnícke oprávnenie, takže buď klame, alebo porušuje zákony.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 02:23