StoryEditor

Valentovič zagratuloval lekárom za zatvorenými dverami

21.09.2007, 13:40
Autor:
TASRTASR
Minister zdravotníctva SR Ivan Valentovič poďakoval dnes všetkým, ktorí sa podieľali na operácii a pooperačnej starostlivosti dvojičiek Mareka a Miška.

"Pevne verím, že deti zvládnu boj aj v rámci pooperačného priebehu a všetko sa dobre skončí," uviedol na dnešnom brífingu minister.
Valentovič sa stretol s celým tímom lekárov, ktorí sa podieľali či už na prípravnej fáze i samotnej operácii, ale aj s personálom, ktorý sa o dvojičky stará. "Poblahoželal som im k skutočne kvalitnému a skvelému výkonu v celej fáze liečenia," povedal minister. Zároveň dodal, že je potrebné, aby sa v medicíne pracovalo tímovým systémom. Keďže medicína je nevyspytateľná, je dôležité, aby na liečbe dvojičiek participovali všetci odborníci z medicíny.
Minister uviedol, že Slovensko malo vždy kvalitných lekárov, či už v minulosti alebo v súčasnosti. Podľa neho tím lekárov, ktorý sa zišiel v DFNsP na bratislavských Kramároch, dokáže spraviť aj tie najnáročnejšie výkony, do ktorých sa možno v iných krajinách ani nepúšťajú.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 09:32