StoryEditor

Požiar v lokalite Šiprúň-Stanky v Liptove už hasiči zlikvidovali

28.07.2007, 11:40
Autor:
TASRTASR

Požiar šesťhektárového rúbaniska v lokalite Šiprúň-Stanky v okrese Ružomberok sa už hasičom podarilo zlikvidovať.

Podľa vedúceho operatívno-technického oddelenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jána Jakubčíka je situácia stabilizovaná a hasiči ráno zalievali vodou už iba tlejúce miesta. Na mieste požiaru je ešte jedno auto so štyrmi hasičmi. Tí spolu s pracovníkmi Štátnych lesov rozoberú hadice, ktorými dopravovali vodu na hasenie, dodal Jakubčík.

Požiar rúbaniska začali hasiči likvidovať vo štvrtok popoludní. Horieť začalo na rozlohe zhruba dva hektáre, ale následkom silného vetra sa požiar rýchlo rozšíril a zasiahol plochu asi šesť hektárov. Hasičom sa našťastie spolu s pracovníkmi Štátnych lesov podarilo zabrániť jeho rozšíreniu do blízkeho lesa.

Hasičom prišli na pomoc aj dva vrtuľníky, ktoré vo štvrtok do 21. hodiny uskutočnili 22 náletov s bambi vakmi a hasiť pomáhali aj v piatok. Napriek členitosti horského terénu sa už vo štvrtok dostala pod požiarovisko Tatra 148 ružomberského HaZZ, od ktorej natiahli hasiči hadice a hasili rúbanisko aj zo zeme. Požiar likvidovali hasiči z Ružomberka, Martina, Dolného Kubína, Brezna, Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, dobrovoľní hasiči z Liptovskej Lúžnej, Liptovskej Osady a pracovníci Štátnych lesov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 21:07