StoryEditor

Číž: Politika KDH, ako ju prezentuje Lipšic, je len otázkou konfrontácie

05.11.2007, 14:00
Autor:
TASRTASR
Politika Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) tak, ako ju prezentuje jeho poslanec Daniel Lipšic, je len otázkou konfrontácie, znepokojovania atmosféry a často jej chýbajú elementárne a racionálne prvky.

Na margo návrhu možného odvolania svojej osoby z dielne KDH to dnes pre TASR povedal podpredseda NR SR za Smer-Sociálnu demokraciu Miroslav Číž.
"Bohužiaľ, nechce sa (Lipšic, pozn. TASR) sporiť o hodnotách, o zásadných otázkach správania štátu, ale o nezmysloch. Tento krok je výrazom tejto politiky. Nič viac, nič menej," uviedol Číž. Za absolútny nezmysel označil tvrdenia KDH, že svojimi medializovanými vyjadreniami spochybnil zásady parlamentnej demokracie, na ktorých je založená Ústava SR. Hnutie takýmto spôsobom reagovalo na slová Číža o tom, že v novele zákona o sociálnom poistení nemá byť zahrnutý riadne odhlasovaný pozmeňovací návrh opozičnej poslankyne.
Na otázku TASR, či aj naďalej má podporu v radoch svojej parlamentnej strany, odpovedal, že si nevie predstaviť, že by ju Lipšic takýmito nezmyselnými návrhmi mohol spochybniť. "Tieto návrhy spochybňujú povolebné usporiadanie, ktoré bolo výsledkom politickej dohody, takže z tohto dôvodu je to nebezpečné v tom zmysle, že potom zostáva pochybné, do akej miery platia predchádzajúce dohovory, ktoré sme urobili," mieni poslanec.
Rovnako si nevie predstaviť, že by aj v prípade koaličných partnerov došlo k nejakému poklesu dôvery voči jeho osobe.
KDH dnes vo forme platenej správy zverejnilo oznam, že na svojom dnešnom zasadaní rozhodlo o podaní návrhu na odvolanie Číža z funkcie podpredsedu parlamentu. Dôvodom sú spomínané vyjadrenia. Hnutie bude rokovať s ďalšími opozičnými stranami o podpore svojho návrhu s cieľom zvolania mimoriadnej schôdze.
V prípade, ak by predseda NR SR Pavol Paška zákon o sociálnom poistení v tejto verzii podpísal, KDH chce rozšíriť návrh na odvolanie aj na predsedu NR SR.

01 - Modified: 2003-06-20 08:50:39 - Feat.: 0 - Title: F. Hossa: Prednosť dostala perspektívna dvojica
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 16:15