StoryEditor

Novelu zákona o STV podporí HZDS aj SDKÚ

11.05.2007, 11:15
Autor:
TASRTASR
Návrh novely zákona o Slovenskej televízii, ktorý zavádza povinnosť vysielať celé záznamy z rokovania Národnej rady vždy nasledujúci deň od 8. h, podporí aj poslanecký klub SDKÚ-DS.

Uviedol to na dnešnom rokovaní NR SR poslanec SDKÚ-DS Tomáš Galbavý. Novela z dielne poslankýň ĽS-HZDS Kataríny Tóthovej, Zdenky Kramplovej a Ľudmily Muškovej podporuje podľa Galbavého právo občanov na informácie. "Mohli by sme to rozšíriť aj na priame prenosy z rokovania vlády," poznamenal Galbavý.
"Uveďte príklady štátov Európskej únie, v ktorých sú priame prenosy z rokovania vlády," reagovala Tóthová s dodatkom, že ona nepozná ani jeden štát EÚ, kde by bola takáto prax.
"Chcem vyzdvihnúť, že ĽS-HZDS ako koaličná strana toto navrhla," uviedol poslanec ĽS-HZDS Jozef Halecký. Podľa neho vysielanie nekrátených záznamov z parlamentu zvyčajne presadzovala opozícia.
Peter Dubravay (SNS) zvlášť ocenil aj predkladateľku novely Katarínu Tóthovú. "Veľmi si vážim prvú dámu tohto parlamentu pani Tóthovú, ktorá svojím šarmom a intelektom usmerňuje tento parlament," uviedol s dodatkom, že poslanci, "ktorí len nedávno odložili pampersky" často preberajú Tóthovej myšlienky a vydávajú ich za svoje.
Podľa názoru viacerých poslancov môže neupravované vysielanie z parlamentu vyvážiť nie vždy objektívne informovanie médií o dianí v NR SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 12:08