StoryEditor

STV čaká kľúčový rok

01.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Rok 2006 bude pre budúcnosť Slovenskej televízie kľúčový, tvrdí to predseda Rady STV Miroslav Kollár. Dôležité podľa neho bude, či sa v parlamente podarí schváliť návrh nového zákona o televíznom a rozhlasovom poplatku, ktorý spoločne vypracovali STV, Slovenský rozhlas a ministerstvo kultúry.

Rok 2006 bude pre budúcnosť Slovenskej televízie kľúčový, tvrdí predseda Rady STV Miroslav Kollár. Dôležité podľa neho bude, či sa v parlamente podarí schváliť návrh nového zákona o televíznom a rozhlasovom poplatku, ktorý spoločne vypracovali STV, Slovenský rozhlas a ministerstvo kultúry. "Ak nie, STV čaká programové živorenie." V prípade, že sa podarí zreálniť financovanie STV - minimálne schváliť nový zákon o koncesionárskom poplatku, mohla by sa televízia podľa Kollára viac venovať výrobe programov. Na porovnanie - Česká televízia pracuje približne s trojnásobným rozpočtom, upozornil Miroslav Kollár. Šéf rady, ktorá kontroluje činnosť vedenia verejnoprávnej televízie, považuje za pozitívne, že Rada STV v tomto roku pomohla STV udržať si programovú pozíciu, ktorú si začala budovať v roku 2004. Rada podľa Kollára prispela aj k tomu, že televízia má vyrovnané hospodárenie a nevytvára dlhy.
V roku 2006 čakajú Radu STV personálne zmeny. Tretine členov sa v marci končí funkčné obdobie. Národná rada by nových členov rady mala zvoliť do polovice marca. Radu čaká voľba nového generálneho riaditeľa STV. Súčasnému šéfovi verejnoprávnej televízie Richardovi Rybníčkovi sa končí funkčné obdobie v januári 2007. Voľba nového riaditeľa, ktorý STV povedie v rokoch 2007 až 2011, je podľa Kollára kľúčová, lebo práve v tomto období sa musí televízia technologicky a programovo pripraviť na digitalizáciu. Digitálne vysielanie by malo v SR začať v roku 2012. Podľa Kollára však v tejto oblasti stále nie sú jasné komplexné legislatívne pravidlá.

01 - Modified: 2003-02-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Komunikácia v dobe IT
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 09:04