StoryEditor

KDH nepodporí programové vyhlásenie vlády a nevysloví Ficovej vláde dôveru

02.08.2006, 13:51
Autor:
TASRTASR

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) podľa jeho predsedu Pavla Hrušovského nepodporí programové vyhlásenie vlády a nevysloví dôveru vláde Roberta Fica.
Pre KDH základný dokument Ficovho kabinetu z politického a odborného hľadiska neprijateľný. "Sme sklamaní, že dnešná koalícia, uchádzajúca sa o dôveru, nedáva jasne najavo, akú chce ponúknuť Slovensku tvár a akú tvár si želá, aby krajina mala," vyhlásil pred novinármi Hrušovský. Podľa jeho slov Fico pred voľbami ponúkol masku nemilosrdnej kritiky a išiel vláde "po krku". "Po voľbách sme svedkami toho, že je tu salónna maska uvedomelých administrátorov, ktorí sľubujú dodržať všetky ekonomické parametre. Ako to chcú dosiahnuť, keď sľubujú štedré sociálne podpory, sa vo vládnom programe vôbec neuvádza," poznamenal Hrušovský. KDH bude podľa neho demokratickou opozíciou, ochotnou spolupracovať tam, kde to bude možné a kvalifikovane oponovať predložené návrhy.
Podpredseda kresťanských demokratov Július Brocka sa domnieva, navrhované opatrenia nového kabinetu budú príliš drahé. "Ficova vláda chce budovať sociálny štát a pritom robí sociálnu neadresnú politiku, napriek vyhláseniam o opaku. Viac pomáha bohatým ako chudobným," konštatoval Brocka. Ako príklad uviedol reguláciu cien energií, príspevok pri narodení prvého dieťaťa "aj pre bohatých" na úkor viacdetných rodín. Za výsmech solidarity považuje zámer odškodniť klientov skrachovaných nebankových subjektov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 15:13