StoryEditor

Pokračuje pojednávanie s Dušanom B. a Jozefom T.

02.05.2007, 09:50
Autor:
SITASITA

Obnovené hlavné pojednávanie s údajným bossom košického podsvetia Dušanom B., zvaným Borža, a jeho spoluobžalovaným Jozefom T. by dnes malo pokračovať pred košickým krajským súdom (KS). Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa KS Marcela Gálová, do dnešného rána Jozef T. nedoručil oznámenie o ukončení či pokračovaní práceneschopnosti, pre ktorú senát odročil pojednávanie 16. apríla. Očakáva sa, že po odznení záverečných rečí súd vynesie aj rozsudok.
Obnoviť pojednávanie nariadil NS SR po tom, čo sa obžalovaní obvolali proti rozsudku z decembra 2004. Krajský súd vtedy odsúdil Dušana B. ma 15 rokov väzenia za vraždu údajného šéfa konkurenčného klanu Karola Kolárika, ako aj lúpežné prepadnutie kamiónu v Čechách a ďalšie trestné činy. Jozefovi T. vymeral za vraždu Vladimíra V. trest 11 rokov.
V prípade Dušana B. sa obnovené pojednávanie týka lúpežného prepadnutia kamióna, ktoré mal spáchať v júli 2000 v Čechách. V prípade Jozefa T., obžalovaného z vraždy, súd musel obnoviť dokazovanie a znovu vypočuť svedkov, ktorí svedčili pôvodne v jeho prospech.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 06:16