StoryEditor

Palko: Rezorty vnútra a zdravotníctva vykonali dostatočné opatrenia proti týfusu

08.12.2005, 14:35
Autor:
TASRTASR

Primerané opatrenia proti rozšíreniu brušného týfusu vykonali podľa ministra vnútra Vladimíra Palka slovenské ministerstvá vnútra a zdravotníctva. Ten sa vyskytol v ukrajinskej dedinke Siver približne štyri kilometre od slovensko-ukrajinskej hranice.
"Ide najmä o informovanie lekárov a občanov o výskyte ochorenia na ukrajinskej strane a prevencii," skonštatoval dnes Palko pred novinármi na spoločnej tlačovej besede s ukrajinským šéfom rezortu vnútra Jurijom Lucenkom. Podľa Palka by mali cestujúci smerujúci na Ukrajinu dodržiavať osobnú hygienu a najmä by nemali piť vodu z neoverených zdrojov a nekupovať potraviny predávané voľne na trhovisku.
Lucenko potvrdil, že týfus je ázijského pôvodu a na Ukrajinu bol zavlečený práve ilegálnymi migrantmi. Podľa jeho informácií sa touto chorobou nakazilo šesť ľudí a ďalších 20 je na pozorovaní.
Výskyt brušného týfusu v oblasti Zakarpatskej Ukrajiny je aj pre obyvateľov žijúcich v blízkosti slovensko-ukrajinskej štátnej hranice výzvou na dodržiavanie maximálnej osobnej hygieny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 02:11