StoryEditor

Stredoškoláci súťažia v Bratislave o titul najlepšieho mladého vedca

21.04.2007, 10:53
Autor:
TASRTASR

Vybraní študenti stredných škôl z celého Slovenska dnes v Bratislave začali dvojdňovú súťaž o titul najlepšieho mladého vedca a vedkyňu. Počas finálového národného kola súťaže Európskej komisie vyše 50 stredoškolákov predstaví svoje originálne a inovatívne projekty z oblasti vedy, výskumu a techniky.

Autori troch najlepších projektov postúpia na európsku súťaž v španielskej Valencii. Najlepšieho mladého vedca a vedkyňu odmení British Council plne hradenou účasťou na Medzinárodnom fóre mladých vedcov v Londýne. Pre úspešných sú pripravené aj ďalšie atraktívne ocenenia, ako napríklad návšteva na Celosvetovej výstave vedy - ESI 2007 v juhoafrickom meste Durban, alebo účasť na Medzinárodnom výskumnom týždni v Pro Natura Centre Aletsch vo Švajčiarsku.

Verejnosť si môže pozrieť prezentácie súťažných projektov dnes od 14.00 do 17.00 h v kongresovej sále vzdelávacieho strediska Slovenskej sporiteľne na Záhradníckej ulici č. 95.

Cieľom súťaže Európskej komisie pre mladých vedcov (EUCYS) je zaujať mladých ľudí, aby sa pri výbere vysokej školy, ako aj budúceho povolania orientovali na oblasť vedy, výskumu a vývoja.

Celoslovenské finále organizuje občianske združenie Mladí vedci Slovenska v spolupráci s Ministerstvom školstva SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 08:09