StoryEditor

Fico odcestuje do Štrasburgu a v SES bude odpovedať na novú koalíciu

03.07.2006, 18:56
Autor:
TASRTASR

Predseda strany Smer-SD Robert Fico odcestuje v stredu 5. júla do Štrasburgu, kde politikom v Strane európskych socialistov (SES) bude odpovedať na otázky týkajúce sa zostavenia novej vlády SR.
Jej zloženie vnímajú europoslanci podľa europoslanca Vladimíra Maňku (Smer-SD) rôzne. "Všetky fámy, že Smer-SD vylúčia z politickej skupiny nie sú pravdivé," povedal pre TASR. Zloženie koalície už europoslanci vysvetľovali a Maňka tvrdí, že stále budú existovať individuálne názory na jej zostavu. "Niektorí nemajú dostatočné informácie. Tým, ktorým sme všetko vysvetlili, hovoria, že sa budú riadiť správaním koalície, čo prinesie a či bude obhajovať záujmy, ktoré obhajujú aj sociálni demokrati v Európe," konštatoval.
O predsedovi ĽS-HZDS Vladimírovi Mečiarovi sa v socialistickej frakcii diskutovalo podľa Maňku už rok pred parlamentnými voľbami. "Zástupcovia štátov, kde vládna pravica, ale aj ľavica, že už nie je problém ĽS-HZDS pre to, aby sa na Slovensku mohlo niečo stať. Ako bude demokraticky Slovensko ďalej postupovať ponechávajú na ľudí a nebudú voči tomuto nejakým spôsobom vystupovať," zdôraznil Maňka.
Strana európskych socialistov 29. júna vyjadrila obavy z navrhovaného zloženia novej slovenskej vlády. Svoje znepokojenie dal najavo predseda strany Poul Nyrup Rasmussen v liste zaslanom Ficovi. Ako povedal Maňka o novej slovenskej koalícii sa v socialistickej frakcii nehovorilo podrobne. "Aj keď sme na poslednom zasadnutí dostávali otázky, čo sa stalo. Keď príde Fico do Štrasburgu, odpovie na všetky otázky," doplnil. Je presvedčený, že demarše Slovensku nehrozia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 15:42