StoryEditor

Gyurovszky: Medzi mnou a vedením nastali rozdiely v hodnotách

12.04.2007, 12:02
Autor:
TASRTASR
Hodnotové rozdiely s novým vedením SMK sú hlavnou príčinou, pre ktorú sa László Gyurovszky vzdal poslaneckého mandátu v Národnej rade SR. Ako ďalej povedal nové vedenie SMK má odlišné politické smerovanie ako on.

Hodnotové rozdiely s novým vedením Strany maďarskej koalície (SMK) sú hlavnou príčinou, pre ktorú sa László Gyurovszky vzdal poslaneckého mandátu v Národnej rade SR. Ako ďalej povedal v rozhovore pre dnešné vydanie denníka ÚJ SZÓ, Gyurovszky a nové vedenie SMK majú odlišné politické smerovanie, preto si nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu s novým vedením strany.
Zaželal mu však veľa úspechov. "Je dobré vedieť, kedy treba odísť z politiky," vyhlásil Gyurovszky. Zároveň poďakoval SMK a ľuďom, ktorí mu dali svoj hlas aj strane. Tým mu za uplynulých osem rokov umožnili pracovať v prospech verejnosti.
V odpovedi na otázku, či sú hodnotové rozdiely medzi ním a stranou také priepastné, že odchádza aj z SMK, vyhlásil: "Nie, neodchádzam. Budem predsedom základnej organizácie v Šali."
V reakcii na otázku denníka, či vie aj o iných poslancoch, ktorí by uvažovali o odchode z SMK a z politiky, Gyurovszky uviedol, že nevie o tom.
Poslanec za SMK László Gyurovszky sa vzdal mandátu 11. apríla. V Národnej rade SR ho nahradí György Juhász.
O svojom rozhodnutí informoval Gyurovszky v utorok 10. apríla predsedu poslaneckého klubu SMK Gyulu Bárdosa. "Oznámil mi svoju rezignáciu a ja som to vzal na vedomie," povedal Bárdos.
Nové vedenie SMK zvolili v tajnom hlasovaní delegáti strany na jej kongrese v Komárne 31. marca. Predsedom SMK na štyri roky sa stal Pál Csáky. Vo funkcii vystriedal Bélu Bugára, ktorý riadil SMK od jej vzniku v júni 1998.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 23:36